Pop-up Park

Nu zie je er alleen nog maar een stukje braakliggend terrein waar men sinds vandaag aan het werk is ... Het plan is dat er naast de gemeentelijke academie, op de plek waar vroeger een bloemenwinkel en later ook een muziekwinkel was, binnenkort een pop-up park zal verschijnen. Op die manier wordt deze vrije ruimte op een positieve manier ingevuld in afwachting van de uitbreiding van de academiesite.

Pop-up Park
Een open, onbenutte ruimte geeft een eerder slordige indruk, creëert al snel een negatief beeld en is vaak onderhevig aan vandalisme en zwerfvuil. De afdeling Interieur van de gemeentelijke academie werkte daarom onder leiding van Julie Zachée een ontwerp uit voor een pop-up park op het stukje braakliggend terrein naast de academie.

Het resultaat is een mooi ontwerp waarbij een dubbele staalstructuur de illusie wekt dat de gevel wordt opengeplooid en die tegelijkertijd het geraamte vormt voor de overdekte fietsenstalling die er voorzien wordt. Verder wordt er ook een groene ruimte voorzien met een grote zitbank die omwille van het licht hellende oppervlak van de grond ook als statafel gebruikt kan worden. Bedoeling is een ‘veilige zone’ te creëren tussen de parking en de toegang tot de academie. Daarenboven geeft het ook een opwaardering van de omgeving en naar het verkeer dat via de Oude Godstraat de doorsteek naar de Bergstraat maakt.

Een waaier aan partners
Omwille van het tijdelijke karakter en om de kostprijs laag te houden wordt voor de realisatie van het pop-up park zoveel mogelijk gewerkt met recyclagematerialen. Daarnaast werden er partners gezocht en gevonden binnen de gemeente. Zo kan de academie rekenen op medewerking vanuit het onderwijs, de industrie en KMO’s die allemaal een verschillend aspect van de realisatie voor hun rekening zullen nemen.

In maart wordt er gestart met de oplevering en openstelling van het ‘Pop-up Park’. Ga binnenkort dus zeker eens een kijkje nemen naar een project gedragen door en voor de gemeenschap.

Partners:
Anwer Metaal - CDO Heist-op-den-Berg - Delta Consulting - DE BIE | creative communication - Ethias - Gemeente Heist-op-den-Berg - Gemeentelijke Academie voor Beeldende en Toegepaste kunsten - Gemeentelijke Academie voor Muziek - Woord - Dans - Geert Laeremans - Geert Verwerft - Glashandel Leers - Instituut Mevrouw Govaerts - Il Sodo - Jeugddienst Heist-op-den-Berg - Koningen & Ridders - Landmetersbedrijf De Hoef - Meulders & Zoon - Michiels H. - Paul De Meutter - Sint-Lambertusinstituut - Technische Zaken Heist-op-den-Berg - Transport Paul Van Egdom - Tuincentrum Baeten - Verelst Construct - Vink

Reacties

Vekemans Amelie. schreef op 02-03-2016 13:03

Een heel leuk initiatief, ik denk als de verwachtingen voldoen, het niet snel zal verdwijnen en velen, vooral jongeren er veel pret aan beleven en ouderen een rustpunt vinden. Veel geluk er mee.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg