Serafijnbieren

De Serafijn Blond, de Serafijn Donker, de Liter van Pallieter, Serafijn Grand Cru, het Heksemiebier, de Serafijn 6 en het jaarlijks terugkomende gelegenheidsbier het ‘Kerstlicht’ … zeven verschillende bieren, elk met hun eigen karakter. Vanuit zijn passie voor speciaalbieren begon Achilles Van de Moer te experimenteren tot hij na enkele jaren van proeven en positieve commentaren van testpanels in 1999 zijn Serafijnbieren begon te brouwen in Itegem. Intussen worden alle bieren volgens een natuurlijk brouwproces gebrouwen in de ‘Proef’brouwerij in Lochristi maar de uitstekende smaak en kwaliteit is onveranderd.

Vanwaar komt de naam Serafijn eigenlijk?
Achilles:
Serafijn is de benaming die gebruikt wordt voor een groep engelen die dienst doen als boodschapper tussen God en mens en het zijn ook de muzikanten van de hemel. Ze worden immers wel eens afgebeeld met muziekinstrumenten zoals citers, klaroenen, harpen, … Het zijn ook diegenen die zeggen “Geniet van het leven met een gezond gebrouwen glas bier. Maar, met mate!” Dat gecombineerd met mijn verleden als professioneel muzikant hoefde ik niet verder naar een naam te zoeken.

Welk Serafijnbier is jouw favoriete bier?
Achilles:
Smaken verschillen natuurlijk maar voor mij persoonlijk steekt de Serafijn Grand Cru er bovenuit. Dit is een eerder zwaar bier met een aparte smaak maar is voor mij een echte aanrader. De Grand Cru won in 2015 trouwens de zilveren medaille op de World Beer Awards en wordt dus zeker ook geapprecieerd in de biermiddens.

Kan je ook wat meer vertellen over het Serafijntje?
Achilles:
Het Serafijntje is geen bier maar een likeurtje, een puur natuur drankje dat heerlijk fris smaakt. Het is gemaakt van citrusvruchten waaronder pompelmoes, appelsien en citroen en zit daardoor vol vitamine C. Met zijn 30° is het wel erg sterk. Alvorens dit te drinken schud je best altijd even met de fles zodat de pure smaak optimaal tot z’n recht komt. Binnenkort komt er misschien nog eentje met frambozen bij.

Met de feestdagen is ook het kerstbier terug verkrijgbaar.
Achilles:
Zeker, het ‘Kerstlicht’ is slechts enkele maanden per jaar verkrijgbaar en wordt echt gebrouwen in de aanloop naar de feestdagen. In tegenstelling tot andere kerstbieren die vaak heel zwaar en donker zijn is het ‘Kerstlicht’ een licht amberbier (7°).

Waar kunnen we de Serafijnbieren verkrijgen?
Achilles:
Ons assortiment kan je doorheen het jaar vinden bij verschillende drankenspeciaalzaken in de regio. Verder engageren we ons ook binnen Proef Heist dat Heistste hoeve- en streekproducten in de kijker zet. Zo staan we in het kader hiervan op zaterdag 17 en zondag 18 december ook op de Kerstmarkt in Heist-op-den-Berg. Wie zin heeft mag daar gerust even halt houden om een biertje (of enkele biertjes) te proeven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Lingerie Christiann

De lingeriezaak van Heist-op-den-Berg en verre omstreken. Iedereen heeft het recht om zich mooi te voelen. Daarom geven wij u persoonlijk advies en bieden we u een ruime kwalitatieve keuze aan lingerie, badmode, nachtmode, homewear en herenondergoed en -zwembroeken.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg