Dechosta: een stukje India in de Bergstraat

Dechosta is nieuw in de Bergstraat sinds september 2015 en wij waren benieuwd naar het verhaal achter de zaak met Indiase roots...

Eerst en vooral: van waar komt de naam ‘Dechosta’?

“Het antwoord op die vraag hoeven we niet ver te zoeken, want mijn naam is Peter Dechosta. De naam van de winkel is dus simpelweg mijn achternaam. Ik woon al heel erg lang in België, maar ben wel afkomstig uit India. Vandaar de ietwat ‘vreemde’ achternaam. De winkel bestaat sinds september 2015 hier in de Bergstraat.”

Wat kan je zoal vinden bij Dechosta?

“Alles komt rechtstreeks uit India en Nepal. We hebben veel verschillende producten in de winkel, van prachtige wandtapijten tot fijne juwelen. We hebben spullen voor in huis, zoals poefen, theelichthouders, tapijten, kussenslopen, beelden… Maar ook allerlei soorten accessoires, zoals zijden sjaals, lederen riemen, kettinghangers en armbanden. Je vindt hier gegarandeerd iets moois voor jezelf of voor iemand anders!”

Een praktische vraag: hoe krijg je alle spullen hier?

“Met shipping containers wordt alles rechtstreeks verzonden van India of Nepal naar België. Het is die originaliteit die we ook willen garanderen. Je zal geen enkel product uit deze winkel ergens anders vinden in ons land, alles is uniek. De prachtige zijden kussenslopen zijn echt de pronkstukken van Dechosta.”

Hoe vaak wordt de collectie vernieuwd?

“Elke 3-4 weken komt er een lading nieuwe producten binnen en elke 2 maanden probeer ik zelf India of Nepal te bezoeken. Dan reis ik rond met de motor op zoek naar leuke, nieuwe spullen voor in de winkel. Elke keer kies ik een nieuwe bestemming in India of Nepal en dan zoek ik op wat er gemaakt wordt op die plek. Ik ga op zoek naar de specialiteit van de streek. Ik zal ook nooit bv. 100 stuks van iets kopen. Ik koop maximum 10 stuks per product. Dus: op is op!”

Ben je blij – als eigenaar – met deze locatie in de Bergstraat?

"Degenen die binnenstappen zijn altijd enorm enthousiast over de winkel, maar momenteel vinden nog niet genoeg mensen de weg naar Dechosta! Soms twijfel ik eraan of Heist-op-den-Berg wel klaar is voor een winkel als deze, vol nieuwe producten, materialen en tradities. Het had leuk geweest om iets centraler te liggen, maar hopelijk zorgt het Lentefestival voor veel nieuwe bezoekers. Ik kijk er alvast enorm naar uit!" 

Reacties

peeters luc schreef op 26-02-2021 11:19

goede winkel in de buurt

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg