Welke zijn de seizoensgroenten van het moment?

Niet iedereen voelt zich even goed thuis in de keuken: de ene houdt ervan om elke dag een nieuw recept te proberen, de ander huivert al bij het woord ‘koken’ en dan zijn er natuurlijk nog de mensen ertussen. Vooral voor die eerste categorie hebben we een lijstje gemaakt van enkele groenten die op hun best zijn tijdens de maanden april en mei.

VELT, de Vereniging voor Economisch Leven en Tuinieren, heeft een handige groente- en fruitkalender waar je makkelijk de seizoensgroenten kan terugvinden. Wij zetten de belangrijkste even voor je op een rij en voegen enkele ideetjes toe:

  • Aardappelen: een heerlijke aardappelsalade met versnipperde ui, peterselie en mayonaise
  • Asperges: op z’n Vlaams, met een botersausje en een eitje
  • Bloemkool: gestoomd (dan blijven alle vitaminen en mineralen behouden)
  • Groene selder: supergezond en gemakkelijk om samen met andere groenten een soep van te maken 
  • Paddenstoelen: een champignonsausje (met verse champignons!) voor bij het vlees
  • Radijs: heerlijk rauw, bv. bij een slaatje
  • Rode biet: super gezond, vol antioxidanten, ook lekker fris bij een slaatje
  • Spinazie: gestoomd, met of zonder room, altijd lekker bij vis
  • Uien: lekker bij bv. een aardappelsalade (versnipperd) of bij een stukje gerookte zalm
  • Witlof: in combinatie met een beetje mayonaise, stukjes appel en wat versnipperde ajuin krijg je een enorm frisse en originele salade

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg