Een hippe kledinglijn met unieke designs

Little Roots ApparelEen hippe kledinglijn, designs getekend door kinderen, een goed doel, … Het zijn maar enkele zaken die gelinkt kunnen worden aan een gloednieuw kledingmerk dat opgestart werd door vijf studenten bedrijfsbeheer van de hogeschool UCLL in Leuven. De naam van deze kledinglijn? Little Roots Apparel … want kinderen spelen in deze kledinglijn een hoofdrol.

Een doordacht en modebewust concept
Wat is het resultaat van een brainstorm tussen vijf studenten met een voorliefde voor mode? Een unieke kledinglijn, zo blijkt, anders dan eender welke andere! Heistenaar Hendrik Scheirs en zijn medestudenten Deborah D’amico, Sofie Kuppens, Stijn Dejaegere en Benno Boufessile lanceerden in het kader van een schoolopdracht een unieke kledinglijn met oog voor creativiteit en een hart voor kinderen in nood.

Designs op basis van kindertekeningen
Little Roots Apparel is niet het zoveelste kledingmerk dat prints gebruikt met opvallende slogans of teksten. Voor de originele designs ging het vijftal langs op hun vroegere lagere scholen, onder andere ook de Vrije Basisschool van Heist-centrum. Aan enthousiasme was er alvast geen gebrek. De leerlingen, allemaal tussen 6 en 12 jaar, lieten hun fantasie en creativiteit de vrije loop en kwamen met heel wat unieke ontwerpen op de proppen. Leuke ananassen, prikkelige cactussen, grappige dino’s, … de designs toveren zonder twijfel een glimlach op ieders gezicht.

Wensen doen uitkomen
Little Roots draagt ook maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Daarom kozen ze ervoor samen te werken met een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt. Omdat het kinderen zijn die de kledinglijn mee creëren werd er gekozen om een goed doel te ondersteunen dat zich inzet voor kinderen. Zo gaat 35% van de winst integraal naar Make-A-Wish Vlaanderen. Deze organisatie zet zich al sinds de oprichting in 1990 in om de hartenwens van kinderen, tussen 3 en 18 jaar, met een levensbedreigende ziekte te vervullen. Elk jaar opnieuw streven ze ernaar om zoveel mogelijk dromen te realiseren om de zieke kinderen hoop, extra kracht en vreugde te brengen.

Wil je ook graag zo’n hip & uniek design in de kast?
De prints worden gedrukt op tassen, truien en T-shirts en zijn verkrijgbaar in de webshop www.littlerootsapparel.be

Little Roots Apparel

Reacties

Carine Dockx schreef op 03-05-2017 21:59

Een nobel initiatief en tof gevonden. Ben er zeker van dat de tekeningen van deze kinderhandjes voor leuke printjes zullen zorgen! Veel succes gewenst.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg