Lente ... een gezonde start Naar het overzicht

2018-02-27

Misschien deed je afgelopen maand wel mee aan Tournée Minérale maar wie z’n lichaam echt een frisse start wil geven kan misschien eens nadenken over een  ontgiftingskuur. In de winter worden we sneller ziek, voelen we ons moe en ontbreekt het ons soms al wel eens aan enthousiasme. Doordat we gemiddeld wat minder bewegen, minder tijd doorbrengen in de buitenlucht en minder gezond eten heeft ons lichaam het immers moeilijker om afvalstoffen af te voeren. Anders gezegd … ook je lichaam verdient een lenteschoonmaak.

Reset je lichaam met een detox kuur
Om die opgestapelde afvalstoffen te doen verdwijnen kunnen we gezonder gaan eten en meer bewegen maar een ondersteunende detox kuur kan ervoor zorgen dat je even kan resetten en dat je lichaam de tijd krijgt om te herstellen waar nodig. Zo’n kuur geeft je een stralende huid, meer energie en het ontlast de organen die je lichaam reinigen waaronder de lever, de nieren, de huid en de darmen. Als je daarbij meteen ook wat kilootjes verliest is dat alleen maar mooi meegenomen. Ondersteunende supplementen zoals berkensap, mariadistel, een leverzuivering of alka tabs kunnen je helpen bij het reinigen van je lichaam en bij het elimineren van afvalstoffen. Vraag gerust om meer info bij Barnature!

Bachbloesems voor emotionele ondersteuning
Van de ‘Rescue Remedy’ waar je rustig van wordt, hoorde je ongetwijfeld al een keertje. Het is de bekendste Bachbloesemmix. Dr. Bach ontdekte begin vorige eeuw 38 Bachbloesems, extracten van planten, die elk inwerken op een specifieke emotie of gemoedstoestand. Ze zijn 100% natuurlijk, zeker ook bruikbaar voor kinderen en dieren en ze kunnen heilzaam werken wanneer je bijvoorbeeld de slaap niet kan vatten, bij een gebrek aan zelfvertrouwen, bij faalangst, verdriet, concentratietekort en zo veel meer. Door een mix op maat samen te stellen kunnen problemen in z’n totaliteit aangepakt worden. Bij Barnature kan je terecht voor zowel een mix als aparte flesjes. Op vrijdag 20 april kom je meer te weten tijdens een lezing over Bachbloesems.

Altijd wat te beleven bij Barnature
Bij Barnature valt er elke maand wel wat te beleven dit jaar met leuke workshops en boeiende lezingen. Is inslapen of doorslapen telkens een hele uitdaging dan is de lezing op maandag 5 maart misschien wel wat voor jou. Je komt er meer te weten over slaapproblemen en waarom ze opduiken en krijgt alvast een paar ideeën mee voor een betere nachtrust. Op vrijdag 23 maart leer je dan weer hoe je miso-soep maakt en hoe je groenten fermenteert. Gefermenteerde voeding barst immers van goede bacteriën voor je darmen en zorgt ervoor dat je groenten langer kan bewaren op een gezonde manier.

Meer info? Barnature
Workshops en lezingen vind je in de kalender.

  • Bergconcerten 2018
  • Winnaars braderijwedstrijd
  • In de Ster Mode
- sitemap -
© 2015 - over Bergstraat.be - adverteren - disclaimer - realisatie & concept: DE BIE | creative communication