Culinaire verwennerij bij restaurant a la carte

Restaurant à la carte in Heist-op-den-Berg is een culinaire belevenis. Sinds vorig najaar zorgen Job Docx, de voormalige sous-chef, en Inge Roose er voor een frisse wind. Het nieuwe team legt de lat nog wat hoger. “We tekenen voor culinaire verwennerij. Herkenbaar maar evengoed verrassend. Kortom, een klassieke keuken met moderne toetsen,” zegt chef-kok Job Docx.

Een nieuwe, frisse wind
In 2006 opende restaurant ‘à la carte’ de deuren. Chef en oprichter Jess Van Weert liet de zaak over aan zijn sous-chef Job Docx en diens moeder Inge Roose. Job stond zeven jaar lang aan de zijde van Jess Van Weert en liep voordien stage bij heel wat sterrenzaken. Met zijn huidige sous-chef Elias Vleugels, die begin dit jaar de overstap van Hof Ter Hulst naar à la carte maakte, eindigde hij op een derde plaats in de culinaire wedstrijd ‘disciples d’auguste escoffier’. Deze jonge chefs kunnen dus al een mooi palmares voorleggen en samen met sommelier Elise Boeckxstaens en Lode Michiels die instaat voor de bediening zullen zij je vast en zeker weten te verwennen.

Klassieke keuken met moderne toetsen
Job kookt klassiek met een moderne toets en maakt graag gebruik van streekproducten. Zo is het Franse Coq-au-vin één van zijn favorieten en met een moderne toets wordt dat dan Mechelse koekoek met rodewijnstructuren en pastinaak. Samen met zijn sous-chef streven ze naar perfectie en vernieuwing. “We willen nog verfijnder werken, in alle bereidingen. Van aperitief tot pousse-café, van broodjes over amuses en garnituren tot desserts … alles wordt in eigen huis bereid,” vertellen Job en Elias, “we willen niet vastroesten in gewoontes en gaan constant op zoek naar nieuwe gerechten en verrassende smaakbelevingen.” De huisgemaakte terrine van ganzenlever met balsamico en een compote van pompoen, rozijn, chili en gember dragen de handtekening van Elias, varkenswang met bloemkool, jonge wortel en St.-Bernardus 12 is dan weer een favoriet van de chef.

Feestzaaltje
Restaurant à la carte beschikt over een uiterst stijlvolle en gezellige feestzaal waar u terecht kan met een 35-tal gasten. Net zoals in het restaurant schotelen de chef en zijn team u hier oog- en tongstrelende creaties voor, telkens dagvers, verfijnd en vernieuwend. In de feestzaal kies je voor een all-in formule. Informeer er gerust naar tijdens je volgende bezoekje.

Restaurant à la carte
Stationstraat 8, 2220 Heist-op-den-Berg
T 015 24 55 85
info@restaurant-alacarte.be

Reserveer ook online
www.restaurant-alacarte.be

Reacties

Vermeylen Roger schreef op 25-05-2018 15:26

Goed!

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg