Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien

Een muzikaal, bont spektakel met heel wat nostalgie … op zondag 23 september kan je in het hartje van Heist-centrum terecht voor het Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien. Zowel particuliere als (semi)professionele orgeldraaiers zullen die dag naar de nationale titel dingen. Wist je trouwens dat België het eerste land ter wereld is met een kampioenschap orgeldraaien?

Geert HosteEen idee van Geert Hoste
Cabaretier Geert Hoste, zelf een fervent draaiorgelliefhebber, opperde het idee om een Open Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien te organiseren. Zelf speelde hij het Belgisch volkslied al op een draaiorgel bij wedstrijd van de Rode Duivels en op Roland Garros. De wisselbeker die de winnaar van het Open  Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien mee naar huis mag nemen, draagt trouwens ook zijn naam.

Hoe het begon …
De eerste editie van het kampioenschap dateert van 6 juni 2004 en vond toen plaats in het Vlaams-Brabantse Eizeringen, een deelgemeente van Lennik, waar ook de edities van 2005 en 2006 doorgingen. Het evenement werd met elk jaar meer bezoekers en deelnemers echter te groot voor het kleine dorpje in  het Pajottenland en toen de organisatie in 2007 in handen kwam van de vzw MechaMusica werd beslist het kampioenschap om de twee jaar de organiseren, telkens op een andere locatie. Zo deed het BK Orgeldraaien de gemeentes Harelbeke, Dendermonde, Turnhout, Knokke-Heist en Maldegem al aan en voor de negende editie is het dit jaar de beurt aan Heist-op-den-Berg.

Orgeldraaiersparcous in Heist-centrum
Het unieke evenement zal bezoekers uit alle windstreken van het land naar Heist-centrum lokken en zal ook de bezoekers van het Herfstfestival, de shoppingnamiddag in de Bergstraat, weten te charmeren. Er worden een twintigtal deelnemers verwacht die zich zullen opstellen langs een parcours in het centrum van Heist-op-den-Berg en het publiek zullen trakteren op zowel traditionele als moderne muziek. Je mag je verwachten aan heel wat verschillende soorten draaiorgels, van imposante straatorgels tot mooie handdraaiorgeltjes. De orgeldraaiers zullen door een jury van professionals uit de muziekwereld beoordeeld worden op basis van hun muzikale repertoire, de esthetiek en de mechaniek van het orgel, het voorkomen en de interactie met het publiek. Aan het einde van de namiddag kennen we de nieuwe Belgisch Kampioen Orgeldraaien!

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg