Agenda activiteiten

Zondag 22 september 2019

Theater voor Vrede - Symposium voor Vrede (deel 2)

Op zondag 22 september (17 uur) is er het tweede luik van Heist Bouw aan Vrede.

Creativiteit is altijd een sterk onderdeel geweest van ‘Heist bouwt aan Vrede’, vooral in de performances die lokale en internationale talenten brachten rond de thema’s oorlog, vrede, mensenrechten, vluchten … maar ook rond ‘dromen’! Het stimuleren van alle vormen van creativiteit speelt vandaag ook de hoofdrol! Immers, creativiteit leidt pedagogisch gezien- tot een harmonische persoonlijke ontwikkeling, tot grotere sociale vaardigheden en tot een rijke fantasie.

Die ongebreidelde fantasie komt deze keer in ‘Heist bouwt aan Vrede’ sterk aan bod en richt zich vooral tot jongeren, kinderen, opvoeders, ouders … en tot iedereen die jong van hart wil blijven.

UPAM (Accademia d’Art e Musical) komt voor de vierde keer speciaal uit Boscoreale, nabij Napels in Italië, naar CC Zwaneberg om jouw kinderen en kleinkinderen te verwennen met heerlijke sprookjes. Maar ook om je te verwennen met geëmancipeerde versies van ‘Belle en het Beest’, ‘Frozen’, ‘De Kleine Zeemeermin’, ‘Peter Pan’, ‘Mary Poppins’, … door de sprookjes te ‘ontmaskeren’ en thema’s te brengen als pestgedrag, de rol van de vrouw, het marginaliseren van wie ‘anders’ is, discriminatie, polarisering. Creativiteit en kinderlijke fantasie als een sleutel tot diversiteit en inclusie. Dromen van nieuwe horizonten! Jij komt toch even mee dromen?

Een magische show vol zang, dans, bekende soundtracks, heerlijke muziek en … een warme boodschap voor een nieuwe wereld, een verre maar hoopvolle horizon!

Concept, begeleiding, productie en coördinatie: Bernadette De Cat

Bron: www.zwaneberg.be

CC Zwaneberg Blauwe Zaal
Toegang:
€ 13 (VTK € 2,60)

Locatie

Cultuurcentrum Zwaneberg - Cultuurplein 1 - 2220 Heist-op-den-Berg

Organisatie

Cultuurcentrum Zwaneberg
T. 015 25 07 70
info@zwaneberg.be
www.zwaneberg.be

Meer over deze organisator

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg