Nieuws uit de regio

22-02-2019 - Heist-op-den-Berg

2000 vrijwilligers bezetten Heistse berg

In de vroege ochtendmist van 22 februari werden door Beweging.net 2000 kartonnen vrijwilligers geplant op de Heistse berghelling. Daarmee worden de naar schatting 750.000 mensen die zich in Vlaanderen belangeloos inzetten in de bloemetjes gezet bij de start van de Week van de Vrijwilliger.

“Misschien kom je vandaag Hilde, Mukkades, Patrick, Paul, Nele, Eva of Raphael tegen”, vertelt Bart Gaublomme, regiosecretaris van Beweging.net Mechelen – Turnhout.  “Zoals zoveel anderen maken zij het verschil in hun buurt, gemeenschap of organisatie. Eva steekt activiteiten ineen voor de leden van haar jeugdbeweging. Raphael helpt lagere schoolkinderen bij hun huiswerk. Paul verdeelt lokaal geteelde groenten en andere bioproducten in zijn gemeente. Nele trekt er op uit met grijpstok en vuilniszak om haar stad properder te maken. Patrick organiseert ontspannende momenten voor iemand met een psychische beperking. Mukkades geeft Nederlandse les aan anderstaligen. En Hilde helpt schoolkinderen veilig de straat over”.

Eén van de Heistse vrijwilligers die aan deze actie meewerkte is Rudi Van der Auwermeulen van de Itegemse KWB: “Vrijwilligers brengen mensen samen en bezorgt nieuwe uitdagingen. Het is voor mij een aangename bezigheid en een verrijking voor het leven. Eigenlijk zijn vrijwilligers een beetje het cement van onze samenleving” is zijn besluit.

Het wordt er niet altijd gemakkelijker op om zich zonder eigenbelang in te zetten voor anderen: Regeltjes als GPDR, vzw-wetgeving en andere administratieve lasten wegen op de werking van kleine organisaties. Daarom doet Beweging.net een oproep aan lokale besturen ter ondersteuning: een vrijwilligersloket met één aanspreekpunt voor administratieve verplichtingen en een subsidiereglement dat niet alleen gericht is op professionelen.

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg