Nieuws uit de regio

27-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Heistse Pijl wordt 2-daagse

De Vastgoed Heylen Heistse Pijl krijgt een nieuwe datum en verhuist naar 22 juni. Nieuw is dat de dag erop er een vervolg wordt aangebreid  met de Heylen Vastgoed Classic, een wielerevenement dat de Kempen van Turnhout tot Heist in de kijker zet.

Met de nieuwe datum, één week voor het Belgische kampioenschap, wordt een beter deelnemingsveld verwacht dan vorig jaar. “Oorspronkelijk zaten we in mei, maar voor Tom Boonen zijn we opgeschoven naar begin juni,” vertelt organisator Jef Van den Bosch. “De laatste jaren bleek dat echter ook niet ideaal. Op suggestie van Wilfried Peeters van Quick Step zijn we verder in de maand verhuisd, zodat we, samen met de Elfstedentocht en Halle-Ingooigem de ideale voorbereidingskoers zijn voor het BK. Renners willen dan graag veel kilometers malen aan grote snelheid. Op die manier kunnen we een mooie mix van continentale en world tour ploegen aan de start krijgen”

De Heistse Pijl is uit het regelmatigheidscriterium gestapt, waar ze tot vorig jaar in zaten. “Als we op eigen benen staan, kunnen we veel meer zichtbaarheid geven aan onze partners”, aldus Hulshoutenaar Van den Bosch. “We hebben bovendien de garantie dat VRT met Sporza de wedstrijd gedurende anderhalf uur op de buis brengt”. Start is zoals vorig jaar in Turnhout en aankomst, na 8 plaatselijke ronden, op de Paul Van Roosbroecklaan aan het Hof van Riemen in Heist. De werken in Wiekevorst vormen eventueel nog een probleem, maar dat kan opgelost worden door langs de Kruisstraat het centrum te vermijden

De Heylen Vastgoed Classic op zondag 23 juni richt zich zowel tot de geoefende wielertoerist als tot de familiale recreanten. Voor sportieve fietsers zijn er 2 startplaatsen, in Heist en Turnhout, die voor een deel het wedstrijdparcours zullen volgen, een totale afstand van 110 km. Minder geoefende fietsrecreanten kunnen in beide plaatsen én in Herentals starten voor een rit van 60 à 65 km. Op dezelfde plaatsen zal er ook een Family Tour zijn van een dikke 20 km. Alle trajecten worden uitgestippeld door koersdirecteur Dieter Clercx. Die wil ook graag op zondag met een compleet peloton met voor- en achteraan volgwagens in groep het parcours rijden, zodat de wielertoerist het wedstrijdgevoel kan meemaken. Een idee dat bij buitenlandse wedstrijden al heel veel opgang maakt. Daarvoor heeft hij nog wel een fiat de enkele lokale overheden nodig.

Kristof Smolders, communicatieverantwoordelijke van Heylen Vastgoed, benadrukt het sociale engagement dat hun bedrijf met deze naamsponsoring aangaat. De opbrengst van de Heylen Vastgoed Classic gaat naar 2 goede doelen: het Olivia Fund dat onderzoek doet naar kinderkanker en To Walk Again van Marc Herremans.

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg