Nieuws uit de regio

20-03-2019 - Heist-op-den-Berg

Heist doet het licht uit

De gemeente Heist doet dit jaar mee aan Earth Hour, een actie die ieder jaar wordt georganiseerd door WWF (World Wide Fund For Nature) om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energieverspilling. Op 30 maart, tussen 20.30 en 21.30 u wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk het licht te doven

Schepen van milieu Sarah Wouters wil met deze actie een signaal geven in het kader van de duurzaamheid en tegen energieverspilling. “Een groot deel verlichting van monumenten, zoals de kerk in Hallaar, wordt aangestuurd door de straatlichten. Spijtig dat Fluvius, de beheerder van de openbare verlichting, relatief veel geld vraagt om tijdelijk het licht uit te doen. Voor deze symbolische actie weegt dat toch te veel op het budget. We gaan zelf wel, waar mogelijk, het licht doven. Personeelsleden van de gemeente worden gemotiveerd om alle stand-by toestellen als computers en printers uit te schakelen.  In het kader van de klimaatverandering is dit initiatief de laatste jaren aan belang gaan toenemen.” Vorig jaar schakelden bijna 18.000 monumenten en gebouwen wereldwijd hun verlichting uit.

Ook de Heistenaren kunnen een steentje bijdragen door thuis de lichten te doven en het gebruik van elektrische apparaten een uurtje te mijden. “Je zal merken hoe gezellig het kan zijn, samen bij kaarslicht. Wie weet wat daar nog allemaal kan van komen!”, aldus de Heistse milieuschepen

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg