Nieuws uit de regio

15-04-2019 - Heist-op-den-Berg

Bergbos voor één dag Klein-Zwitserland

Met 250 deelnemers, 500 supporters en 1000 Chimays was de eerste editie van BikeFest@Hest vorig jaar een schot in de roos. Daarom is er op zaterdag 27 april opnieuw Bike Fest@Hest, het fietsfeest voor iedereen die houdt van het rijden met de fiets door de natuur, door berg en dal.  In en rond het Bergbos, boven op de Heistse berg,  organiseert mountainbikeclub de Powerbikers dit fietsevenement. Plaats van afspraak zijn de nieuwe Chirolokalen in de Kerkhofstraat.  Vanaf 9.30 u is er een kidsinitiatie: inschrijven is gratis en bovendien krijgt iedere deelnemer een goodiebag en een ijsje aangeboden door het HeideAtelier. Inschrijven kan de dag zelf aan het secretariaat. In de voormiddag kunnen ook gratis elektrische mountainbikes getest worden voor wie het wat gemakkelijker aan wil doen.

Om 14 uur start het grote werk: de  Powerbikers Challenge, een uithoudingsproef van 3 uur. Net zoals in de Heistse Pijl en Heist Loopt zal de Heistse berg voor scherprechter spelen. Het belooft een pittig parcours te worden in en rond het Bergbos! Het is de bedoeling om zoveel mogelijk rondes af te leggen op het bergparcours in 3 uren. Dat kan solo of in teamverband, 2 of 3 heren of dames of gemengd. Wie het bos en zijn rijke veldritgeschiedenis (begin jaren ’90) een beetje kent, weet dat de deelnemers zich aan een heuvelachtig parcours mogen verwachten. De teams van getrainde en minder getrainde mountainbikers komen vooral uit de nabije regio. Opmerkelijk dit jaar is dat er veel vrouwelijke deelnemers van de partij zijn. Door het succes van de eerste editie liepen de inschrijvingen als een trein: na minder dan een week zat de deelnemerslijst al vol! Aan de Chirolokalen is een magnifiek terras aangelegd waar je kan komen supporteren met een lekkere Chimay in de hand. Supporters, met of zonder koebel, sympathisanten en nieuwsgierigen zijn heel de dag welkom. Eten en drinken moet je niet meebrengen, daar wordt ook voor gezorgd! Na aankomst van de wedstrijd is er een gezellige après-bike en als de weergoden het toestaan, wordt er afgesloten met een klein kampvuur.  De opbrengst gaat integraal naar de 1000 km voor Kom op tegen Kanker waarvoor de Power Bikers 3 teams hebben ingeschreven

 

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier