Nieuws uit de regio

15-04-2019 - Heist-op-den-Berg

Bergbos voor één dag Klein-Zwitserland

Met 250 deelnemers, 500 supporters en 1000 Chimays was de eerste editie van BikeFest@Hest vorig jaar een schot in de roos. Daarom is er op zaterdag 27 april opnieuw Bike Fest@Hest, het fietsfeest voor iedereen die houdt van het rijden met de fiets door de natuur, door berg en dal.  In en rond het Bergbos, boven op de Heistse berg,  organiseert mountainbikeclub de Powerbikers dit fietsevenement. Plaats van afspraak zijn de nieuwe Chirolokalen in de Kerkhofstraat.  Vanaf 9.30 u is er een kidsinitiatie: inschrijven is gratis en bovendien krijgt iedere deelnemer een goodiebag en een ijsje aangeboden door het HeideAtelier. Inschrijven kan de dag zelf aan het secretariaat. In de voormiddag kunnen ook gratis elektrische mountainbikes getest worden voor wie het wat gemakkelijker aan wil doen.

Om 14 uur start het grote werk: de  Powerbikers Challenge, een uithoudingsproef van 3 uur. Net zoals in de Heistse Pijl en Heist Loopt zal de Heistse berg voor scherprechter spelen. Het belooft een pittig parcours te worden in en rond het Bergbos! Het is de bedoeling om zoveel mogelijk rondes af te leggen op het bergparcours in 3 uren. Dat kan solo of in teamverband, 2 of 3 heren of dames of gemengd. Wie het bos en zijn rijke veldritgeschiedenis (begin jaren ’90) een beetje kent, weet dat de deelnemers zich aan een heuvelachtig parcours mogen verwachten. De teams van getrainde en minder getrainde mountainbikers komen vooral uit de nabije regio. Opmerkelijk dit jaar is dat er veel vrouwelijke deelnemers van de partij zijn. Door het succes van de eerste editie liepen de inschrijvingen als een trein: na minder dan een week zat de deelnemerslijst al vol! Aan de Chirolokalen is een magnifiek terras aangelegd waar je kan komen supporteren met een lekkere Chimay in de hand. Supporters, met of zonder koebel, sympathisanten en nieuwsgierigen zijn heel de dag welkom. Eten en drinken moet je niet meebrengen, daar wordt ook voor gezorgd! Na aankomst van de wedstrijd is er een gezellige après-bike en als de weergoden het toestaan, wordt er afgesloten met een klein kampvuur.  De opbrengst gaat integraal naar de 1000 km voor Kom op tegen Kanker waarvoor de Power Bikers 3 teams hebben ingeschreven

 

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Speciale promoties Check het hier