Nieuws uit de regio

18-04-2019 - Heist-op-den-Berg

‘Samen studeren’ nu ook in Heist

Binnenkort start de examenperiode. Voor studenten die liever niet eenzaam op hun kamer tussen de boeken en achter de laptop zitten, is er nu ook een oplossing in Heist. Vier Heistse jongeren hebben het initiatief genomen om bij Transport Bellekens in de Impulstraat in het Heistse industriepark een studieruimte in te richten voor een 20-tal studenten.

“In Heist-op-den-Berg is het niet mogelijk om collectief te gaan studeren, ondanks vraag van de studenten”, aldus Clara Dupont, Eva Van Noten, Joppe Van den Sande en Nele Verhoeven van Jong CD&V Heist-op-den-Berg. "We merken binnen onze eigen vriendenkringen dat er wel degelijk vraag is naar studieruimtes in de gemeente. Een groot deel van de hogeschool- en universiteitsstudenten zijn in de blokperiode te vinden in de bib om samen te studeren.  In de bib van Heist-op-den-Berg kan je onmogelijk terecht omwille van beperkte openingsuren. Als er binnen onze vriendenkring al zo veel vraag is naar studieruimtes, zullen er ongetwijfeld nog meer Heistse studenten vragende partij zijn. Samen studeren werkt voor veel studenten stimulerend. Het is minder eenzaam en het bevordert de productiviteit". De initiatiefnemers  zijn voor dit project nog op zoek naar verantwoordelijken die de sleutel bewaren en erop toezien dat de rust in de ruimte bewaard blijft. Dit kunnen studenten zijn, maar evengoed vrijwilligers die de studenten een hart onder de riem willen steken. Jong CD&V is voor uitbreiding van het project op zoek naar meer ruimtes waar jongeren kunnen samenkomen om te studeren. Belangrijk is dat deze ruimtes beschikken over tafels en stoelen, sanitair en wifi-voorzieningen. Wie mee wil studeren, wie zich kandidaat wil stellen als vrijwilliger of wie een ruimte ter beschikking heeft staan, kan dit melden aan Eva Van Noten op het e-mailadres eva_vannoten@hotmail.com  of via de facebookpagina van Jong CD&V Heist o/d Berg. Uiteindelijk vinden ze dit nog maar een eerste stap. Indien het project succesvol verloopt zullen ze een voorstel doen aan de gemeente om de organisatie van de studieruimte(s) over te nemen.

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier