Nieuws uit de regio

05-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Hestival 2019: Metal en afscheid van The Van Jets

Bij de finale van Concours Hestival werd ook de line-up van het gratis Heists stadsfestival op 24 augustus voorgesteld. Headliners zijn de metalgroep Chanel Zero en The Van Jets, de rockband uit Oostende die op 31 oktober de gitaren aan de wilgen hangen.

“We hebben een goede mix van Belgische groepen geboekt”, vertellen Katrien De Roover en Robin Bastaens van Hestival. The Van Jets stonden in 2006, bij het begin van hun carrière, ook al op het Heistse podium en met een optreden op de 15de editie is de cirkel dus rond. “Channel Zero mogen we voor de eerste keer verwelkomen. Ze hebben ons al laten weten dat ze dit jaar alles en iedereen naar huis gaan knallen, want Franky De Smet-Van Damme weet hoe hij een podium moet afbreken!”; aldus Katrien en Robin.

Ook terug van weg geweest is de Ketnetband die ook al in 2015 het festival opende. Tijdens diezelfde editie schitterde ook Slongs (toe nog Dievanongs). Eind augustus komt ze haar tweede album #Goegaan voorstellen. Daarnaast komt ook de Gestapo Knallmuzik die met hun funky Duits regelmatig de radio teisteren. Heist danst de nacht in met ‘Omdat Het Kan Soundsystem ft. Averege Rob’.

Na een afwezigheid van 7 jaar is ook opnieuw Concours Hestival georganiseerd, ditmaal door een jonge groep concertorganisatoren ‘Triple Twieje Nul’. Niet minder dan 160 groepen waren ingeschreven waarvan na een moeilijke selectie 5 bands hun kans mochten wagen op het Zwanebergpodium. De winnaar werd de jonge band Bel-Air Beligum die als prijs op het grote Hestivalpodium mag spelen.

Na 14 jaar is Hestival nog steeds trots op de vele vrijwilligers die jaar in, jaar uit nog steeds mee hun schouders zetten onder het gratis festival.  Hestival zou Hestival niet zijn zonder de vele helpende handen. Iedereen die daar ook wil bij zijn kan zich inschrijven via www.hestival.be

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Anna-Mit

Ontbijt- en lunchbar

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg