Nieuws uit de regio

15-05-2019 - Heist-op-den-Berg

De ‘bobbel’ aan de werf van de academie

Sedert enkele maanden ligt er een verkeersdrempel aan de Oude Godstraat in Heist ter hoogte van de bouwput voor de nieuwe academie. Samen met enkele andere mankementen in de omgeving van de Bergstraat vroeg Marcel Van Hoof (ETA+) in de gemeenteraad ook waarom ‘deze gevaarlijke bobbel’ daar eigenlijk ligt.

De Oude Godstraat heeft op het stuk tussen de Herentalsesteenweg en de Bergstraat een éénrichtingsregime omwille van de werken. Om de vele kinderen te beschermen die kunstonderwijs komen volgen, werd een verkeersdrempel geplaatst om de snelheid van de automobilisten te verminderen. “We hebben hem vóór het zebrapad gelegd, omdat er achter ook niet efficiënt is”, aldus schepen Katleen Vantyghem (N-VA).  Van Hoof vond echter dat het de verkeersveiligheid niet ten goede komt, omdat de vertraging door de bestuurders andere auto’s hindert die vanuit de Herentalsesteenweg richting Booischot draaien en voorrang hebben. Ook raadslid Michel Van Dyck (N-VA) beaamde dat de situatie onveilig is: “Ik ben chauffeur bij De Lijn en passeer daar een keer of tien per dag met de bus. Wij moeten de verkeersdrempel nemen aan 5 per uur, terwijl van rechts de automobilisten uit de bocht komen. Dat is levensgevaarlijk”. Een tijdje geleden is de drempel reeds aangepast zodat fietsers er niet door gehinderd worden, maar voor de rest blijft ‘de bobbel’ voorlopig liggen waar hij ligt.

 

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg