Nieuws uit de regio

16-05-2019 - Heist-op-den-Berg

“Geen ‘Stadsfestival’ onder aan de berg”

De vzw Kruispunt (horeca onderaan de Heistse berg) en organisator Gert Put werken niet meer samen aan Heist Bruist. In de plaats komt opnieuw Heist Zomert, met wat volgens schepen van evenementen Katleen Vantyghem, een gezellig dorpsfeest voor de Heistenaars moet worden.

“De eerste voorstellen voor de zomeranimatie op het gouden kruispunt waren redelijk groots en die hebben we afgewezen’, vertelt Vanthygem. “Er was zelfs sprake van misschien betalende evenementen te organiseren. De locatie is daarvoor niet geschikt. Wij zijn uiteindelijk geen stad, maar willen wel aangename zomeravonden voor de Heistenaars. Het moet vooral gezellig en plezant blijven”.  De gemeente heeft een aantal voorwaarden opgelegd omtrent veiligheid, bereikbaarheid en het zicht op de berg.

De subsidie van 15.000 euro blijft voor dit jaar wel behouden (die was door de vorige coalitie al goedgekeurd), maar de schepen van evenementen kondigde aan om alle toelagen voor dergelijke grote feesten onder het licht te houden. Voor Heist Zomert zijn de Heistse cafés samen gegaan met Nick Vercammen die een programma samenstelde met de plaatselijke vedetten Ronny Lee, Buscemi, Real Retro House, de Fixkes en ouwe getrouwe Roland Van Campenhout. Het podium wordt opnieuw richting Bergstraat geplaats op de parking voor het Torengebouw zodat de gazon van de berghelling als tribune kan gebruikt worden.  Het enige waar de vzw Kruispunt nu op rekent is een goede zomer zodat er ’s nachts terug een polonaise gedanst kan worden .

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier