Nieuws uit de regio

02-02-2024 - Heist-op-den-Berg

Open Deur in de vernieuwde academie

Zaterdag 3 februari was de Dag van de Academies, een jaarlijks event waarop alle academies voor deeltijds kunstonderwijs hun bruisende werking in de kijker zetten. Een unieke kans om de vernieuwde Heistse muziek- en tekenacademie aan de Oude Godstraat een kijkje te gaan nemen. De afdeling van Beeldende Kunsten zet gewoon haar deuren open zodat iedereen vrij in en uit kan lopen tijdens de lessen. Muziek en Woord hebben een flink aantal ‘toonmomenten’ ingelast waar het publiek kan komen kijken en luisteren. Vooral in de voormiddag zal het heel wat te beleven zijn, ook in de afdeling in Putte waar in het nieuwe gemeentehuis om 10 u een uitgebreid evenement is.

Het leven zoals het is in de academie

“Wij hebben er dit jaar voor gekozen om onze deuren letterlijk open te zetten”, vertelt Dirk Lemmens, directeur van de Academie voor Beeldende Kunsten. “Op 3 februari kan je alle klassen vrij in en uitlopen zodat je kan zien hoe het er tijdens de les aan toe gaat. Het heft wat voeten in de aarde gehad, maar nu zijn we toch al een tijdje actief in de nieuwbouw waar iedereen mag mee komen kennis maken. Ook in de Hal aan de Liersesteenweg 173 in het industriegebouw, waar de beeldhouwers en de keramiekafdeling actief zijn, mag je doorlopend een kijkje komen nemen.”

Magie

De muziekafdeling van de Academie voor Muziek, Woord en Dans heeft zaterdag 3 februari  3 verschillende toonmomenten georganiseerd: om 10 u is in het auditorium een miniconcertje met piano en slagwerk, om 11 u kan je in klas2.1 gaan luisteren  naar combo’s JPR en om 12 u is er terug in het auditorium een voorstelling van de leerlingen koor, harp en hobo. De afdelingen Woord geven verschillende voorstellingen om 9.30 u – 10 u – 10.30 u en 11 u. Om 12 u kan je komen luisteren naar de volwassenen van de afdeling Woord. De leerlingen van de woordklassen dompelen je onder in hun woord-magie, het thema dit jaar van de Open Deur bij alle Vlaamse academies.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Lingerie Christiann

De lingeriezaak van Heist-op-den-Berg en verre omstreken. Iedereen heeft het recht om zich mooi te voelen. Daarom geven wij u persoonlijk advies en bieden we u een ruime kwalitatieve keuze aan lingerie, badmode, nachtmode, homewear en herenondergoed en -zwembroeken.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg