Inge Verbruggen winnaar ‘Putse pen 2018’ Naar het overzicht

2018-03-13

Op vrijdag 9 maart werd voor de vierde maal De Putse Pen uitgereikt. Voor deze auteursprijs komt iedereen in aanmerking die minstens één boek heeft gepubliceerd, 18 jaar oud is en in Putte woont. Tijdens de maanden december en januari jl. konden alle Puttenaars kandidaten voordragen. Het beheersorgaan van de gemeentelijke bibliotheek, voorgezeten door José Verschueren, moest uiteindelijk een keuze maken uit vier kandidaten: Frans Busschots, Tamara Ingels, Marc Van Roosbroeck en Inge Verbruggen. Het was deze laatste die het meeste stemmen achter haar naam kreeg.

Inge Verbruggen werd in 1974 geboren. Ze is afkomstig uit Lier, maar woont al ruim elf jaar in Putte. De voorbije jaren publiceerde ze twee korte verhalen in de bekende reeks Vlaamse Filmpjes: ‘Alexander’ (2011) en ‘De smartphone’ (2014). Met dat laatste verhaal won ze de John Flandersprijs. Vorig jaar verscheen dan haar eerste echte boek, de jeugdthriller ‘Doodverklaard’.

Op vrijdag 9 maart werd Inge Verbruggen gehuldigd in de Putse bibliotheek. Uit handen van burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van cultuur, Inge De Bie, ontving zij een exemplaar van ‘De Putse Pen’ en een oorkonde.

Zowel de burgemeester als de schepen zijn blij dat er op de lijst met de winnaars van de Putse Pen nu ook een jeugdauteur pronkt. Vorig jaar ging de prijs naar amateur-historicus Florent Van Vlasselaar, in 2016 naar historicus Frank Seberechts, en in 2015 naar allround auteur Gaston Van Camp.

 

  • In de Ster Mode
  • Bergconcerten 2018
  • Winnaars braderijwedstrijd
- sitemap -
© 2015 - over Bergstraat.be - adverteren - disclaimer - realisatie & concept: DE BIE | creative communication