Agenda activiteiten

Dinsdag 14 juni 2022 t.e.m. zaterdag 25 juni 2022

Energie- en bouwfitdagen in Heist

De energiecrisis slaat hard toe, met energieprijzen die de pan uit rijzen. Tegelijk zijn vele woningen nog steeds verouderd, slecht geïsoleerd en daardoor erg energieverslindend. Dat is noch efficiënt, noch duurzaam en het zorgt er bovendien voor dat het energieverbruik in vele gevallen zeer hoog ligt. Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg wil daar iets aan doen. De uitstoot van woningen is met zo’n 40% de grootste bron van CO2-uitstoot in de gemeente. Door in te zetten op energiebesparingen en door woningen beter te isoleren, kunnen we op korte termijn al heel wat bereiken. De woningen worden daardoor duurzamer én de maatregelen verlagen de energiefactuur. Een win-win dus!

Met informatiesessies over energetisch renoveren en energiebesparende maatregelen hoopt het lokale bestuur zijn inwoners te stimuleren om woningen te verduurzamen en tegelijk te helpen met het verlagen van de energiefactuur. Tips over kleine, laagdrempelige ingrepen helpen je om de energiekosten te drukken.    

Er zijn drie sessies in samenwerking met Fluvius en Dialoog vzw.

  • Energiefitsessie
    Een sessie over laagdrempelige maatregelen om energie te besparen.
    Dinsdag 14 juni om 19.30 uur in CC Zwaneberg
    >> Praktische info vind je hier.
     
  • Bouwfitdagen
    Een energie-expert vertelt hoe je een woning energetisch van A tot Z aanpakt. Ideaal voor mensen die op korte of middellange termijn hun woning willen renoveren maar niet goed weten waar te beginnen. 
    Zaterdag 18 juni van 9 tot 17 uur in CC Zwaneberg & zaterdag 25 juni van 9 tot 17 uur in De Sporthal (vergaderzaal 2, Lostraat 48 A)
    >> Praktische info vind je hier

Locatie

- -

Organisatie

Gemeentebestuur Heist-op-den-Berg
info@landbouwdag.be
www.landbouwdag.be

Meer over deze organisator

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg