Nieuws uit de regio

16-05-2019 - Heist-op-den-Berg

“Geen ‘Stadsfestival’ onder aan de berg”

De vzw Kruispunt (horeca onderaan de Heistse berg) en organisator Gert Put werken niet meer samen aan Heist Bruist. In de plaats komt opnieuw Heist Zomert, met wat volgens schepen van evenementen Katleen Vantyghem, een gezellig dorpsfeest voor de Heistenaars moet worden.

“De eerste voorstellen voor de zomeranimatie op het gouden kruispunt waren redelijk groots en die hebben we afgewezen’, vertelt Vanthygem. “Er was zelfs sprake van misschien betalende evenementen te organiseren. De locatie is daarvoor niet geschikt. Wij zijn uiteindelijk geen stad, maar willen wel aangename zomeravonden voor de Heistenaars. Het moet vooral gezellig en plezant blijven”.  De gemeente heeft een aantal voorwaarden opgelegd omtrent veiligheid, bereikbaarheid en het zicht op de berg.

De subsidie van 15.000 euro blijft voor dit jaar wel behouden (die was door de vorige coalitie al goedgekeurd), maar de schepen van evenementen kondigde aan om alle toelagen voor dergelijke grote feesten onder het licht te houden. Voor Heist Zomert zijn de Heistse cafés samen gegaan met Nick Vercammen die een programma samenstelde met de plaatselijke vedetten Ronny Lee, Buscemi, Real Retro House, de Fixkes en ouwe getrouwe Roland Van Campenhout. Het podium wordt opnieuw richting Bergstraat geplaats op de parking voor het Torengebouw zodat de gazon van de berghelling als tribune kan gebruikt worden.  Het enige waar de vzw Kruispunt nu op rekent is een goede zomer zodat er ’s nachts terug een polonaise gedanst kan worden .

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier