Nieuws uit de regio

20-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Gratis optreden van André Brasseur op de braderij

De Heistse braderij heeft er een nieuwe publiekstrekker bij: Op zondag 30 juni om 15.30 u verwelkomt de pop-up Hnita Jazz bar aan de Bergstraat 164 niemand minder dan de toetsenist André Brasseur. De Hammondorgelspeler is een levende legende van de Belgische muziek.

Sinds december organiseert Hnita Jazz Club voorlopig haar concerten in de vroegere Zaal Bergola in het Bergbos naast de watertoren. Tijdens de Heistse Braderij strijken ze echter opnieuw neer in de Bergstraat. Onder de noemer “3 voor 12” staat de driedaagse geheel in het teken van een inzamelingsactie. In augustus wordt het dak van de Hnita-Hoeve aan de Lostraat, de vaste locatie van de Hnita Jazz Club, vernieuwd. Om dat rond te krijgen, komen ze nog 12.000 euro te kort. Die willen ze op verschillende manieren inzamelen op de Braderij. 3 dagen om 12.000 euro in te zamelen. “3 voor 12” dus. Dat doen ze met verschillende optredens tijdens de braderij: Op vrijdagavond  speelt vanaf 21 u DJ SVN. Op zaterdag om 16u30 komt Toni Vitacolonna, vooral bekend als de vaste drummer van het wereldvermaarde Brussels Jazz Orchestra. Later op de dag, om 19u30, is er plaats voor lokaal talent. Zangeres Aalex Vertommen uit Heist-Goor en slagwerker Steven De Wijngaert betoverden vorig jaar de bezoekers van de Hnita Jazz Bar met een programma vol jazzklassiekers. Reden te over om hen opnieuw te vragen. Wat ze dit jaar in petto hebben, blijft echter nog een verrassing. DJ Baba Cool Jazz eindigt de avond vanaf 21u30.

Op zondag komt dan de 79-jarige André Brasseur. In 1965 scoorde Brasseur een wereldhit met ‘Early Bird Satellite’ een internationale millionseller. Daarvoor speelde hij in de restaurants rond de Ancienne Belgique, dikwijls in ruil voor een maaltijd. Dank zij Belpop Bonanza maakte een nieuwe generatie enkele jaren geleden kennis met zijn baanbrekende oeuvre. Het bracht hem zelfs tot op Pukkelpop. In de Hnita Jazz Bar speelt André Brasseur met zijn vaste band, met Dirk Jans op drums, Ben Van Camp op gitaar, Ben Brunin op bas, Jo Hermans op trompet en Wietse Meys op sax.

Elk van de optredens en dj-sets in de Hnita Jazz Bar tijdens de Heistse Braderij is gratis toegankelijk. Wie dat wil, kan een vrije bijdrage betalen om het nieuwe dak van de Hnita-Hoeve mee te financieren.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

De Vier Bollekes

Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier