Nieuws uit de regio

22-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Spannendste Heistse Pijl ooit

De 49ste Heistse Pijl was volgens organisator Jef Van den Bosch ‘de beste ooit’. Een bijzonder spannende wedstrijd die in de laatste meters werd beslist met een overwinning van Alvaro Hodge en dank zij de uitstekende weersomstandigheden was er een schitterende opkomst, zowel aan de aankomststrook als onderweg waar her en der mensen in hun voortuintje een mini-café hadden ingericht.

De wedstrijd werd zeer snel gereden: Ondanks dat men 10 minuten later dan voorzien vertrok in Turnhout, kwam het peloton voor 17 u over de eindstreep, nog enkele minuten vroeger dan het snelste schema dat was vooropgesteld. Dat lag vooral aan de aanvallers van het eerste uur die al snel na de start vertrokken: Rory Townsend, Jimmy Janssens, Minne Verboom, Jordy Meeus, Thimoty Stevens en Guillaume Seye. Het achtervolgingswerk werd vooral opgeknapt door de ploeg Deceuninck/Quickstep met af en toe hulp van Cofidis. De passage over de Heistse berg zorgde er voor dat het peloton in de voorlaatste ronde nog uiteen scheurde, zodat de sprintersploegen hun organisatie in de achtervolging kwijt waren. Janssens, Seye en Townsend bleven als laatste over en werden pas in de Paul Van Roosbroecklaan bijgehaald.  De Columbiaan Alvaro Jose Hodge uit de ploeg Lefevre was uiteindelijk gemakkelijk de snelste voor Jasper Phillipsen en Rory Townsend, die met zijn derde plaats nog als vroege aanvaller nog mee op het podium mocht.

De Trofee Michael Golaerts voor de strijdlustigste renner, vernoemd naar de renner uit Hallaar die vorig jaar overleed tijdens Parijs-Roubaix, ging naar Thimoty Stevens die bij de doortochten boven op de Heistse berg de meeste punten verzamelde. Ook het Heistse gemeentebestuur kan tevreden zijn want in de rechtstreekse uitzending op Eén werd de gemeente mooi in beeld gebracht. Ook de organisatie was content met ongeveer 800 mensen die een Vip-kaart hadden aangeschaft voor het wielerdorp aan het Hof  van Riemen.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier