Nieuws uit de regio

25-08-2019 - Heist-op-den-Berg

Heet Hestival

Op het Cultuurplein was de 15de  Hestival een bijzonder warme, maar daarom niet minder geslaagde editie. Meer dan 10.000 bezoekers mochten genieten van muziek, gaande van de kindvriendelijke Ketnetband tot Channel Zero, de groep voor zware jongens (en meisjes).

Bij het optreden van de Ketnetband, in de namiddag in volle zon, probeerden velen nog ergens op het open plein een schaduwhoekje te vinden, maar in de loop van de avond, toen de temperatuur in graden een beetje daalde, ging de ambiancemeter flink de hoogte in. Dit was ook het laatste jaar dat er drank verkocht werd in wegwerpbekers. Ondanks de inzet van jongeren, die een kleine beloning kregen voor het ophalen, bleef er toch nog redelijk wat afval achter. Vanaf volgend jaar is het verplicht om herbruikbare bekers te gebruiken, wat voor een organisatie als Hestival een belangrijke logistieke uitdaging is.

Voorzitster van de organiserende vzw Hestival Katrien De Roover, kan terugblikken op een rustige avond zonder veel incidenten: “Voor mij was de editie 2019 het tweede beste festival, zowel wat betreft de opkomst, maar zeker ook de ‘beleving’ van de muziekliefhebbers tijdens de optredens. Anderzijds is natuurlijk elk jaar fysiek erg zwaar, een hele dag in de weer en pas ’s morgens tegen 8 u in ons bed.  Het hele plein was toen al netjes opgeruimd, want om 6 u begonnen die van Heist Loopt al met hun opstelling,” aldus Katrien die al 7 jaar mee de kar trekt als vrijwilligster, maar er toch noch minstens één jaartje bij doet. Zelf heeft ze genoten van de Gestapo Knallmuzik maar ook Channel Zero had een schare aan die-hard-fans die zorgden voor een vreedzame mosh pit (tegen elkaar op beuken op ritme van de muziek). Voor mensen die dat niet gewoon waren, leek het een vrij ingrijpende manier van dansen, maar security is praktisch nergens tussen beide hoeven te komen.

Ook artiesten die naar Hestival komen, blikken tevreden terug. Dat komt misschien door het lekkere menu dat ze voorgeschoteld krijgen, ook allemaal bereid door vrijwilligers: groentjes met tzatziki, appel/venkelsoep, Baskische kip met kroketjes of rijst en als dessert frisco, chocomousse of versgebakken brownie bij de koffie.

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Speciale promoties Check het hier