Nieuws uit de regio

26-08-2019 - Heist-op-den-Berg

Heist Liep en Zong zich de ziel uit het lijf

Rotary Heist kan terugblikken op een bijzonder geslaagde editie van Heist Loopt en Heist Zingt.  2000 lopers over den berg en nog enkele honderden kinderen gaven het beste van zichzelf in de namiddag en op het Cultuurplein stonden, volgens de politie, ongeveer 5000 mensen mee te kwelen met Elentriek en Jonas Van Geel.

Het goede weer heeft ook wel mee bijgedragen aan het succes, maar Gert Vercammen zijn hart stond toch wel even stil toen hij merkte dat de grote drankcamion niet was bijgevuld, na Hestival. Dat euvel werd gelukkig vlug opgelost, net als de brandende vuilnisbak boven op de berg langsheen het parcours, waarvoor de brandweer zelfs moest uitrukken.

Naast de eigenlijke wedstrijden is er ook een competitie ontstaan tussen lokale bedrijven om zoveel mogelijk deelnemers in te schrijven. Die werd gewonnen door Accountantskantoor De Cock voor BMW Patrick Smets en Gorris, bank – verzekering & boekhouding.

De man met het startpistool was Ben Rottiers, ‘Pol’ van de Kampioenen. Op de 5 en 10 km individueel waren respectievelijk Jurgen Huybrechts en Chris Wouters de snelsten. De Halve Marathon van Heist werd overtuigend gewonnen door Stefan Van den Broeck. Hier was voor het 3de jaar op rij ook Bart De Wever aanwezig die met een tijd van 02:16:45 op de 118de plaats eindigde. Het koninginnennummer, de aflossing per 4, werd gewonnen door het Vermarc Special Forces Team en in de aflossing per 2 kwam Kapsalon Luc als eerste over de meet.

Een uurtje later verhuisde de aandacht van de Bergstraat en berghelling naar het Cultuurplein voor een indrukwekkende ‘Heist Zingt’. Hier was vooral de brouwer de grote winnaar. In tegenstelling tot Hestival werden hier herbruikbare bekers gebruikt die door een tiental jobstudenten werden ingezameld.  In 2 afwasmachines werden meer dan 2000 bekers per uur gereinigd door een hete stoombeurt gedurende 90 seconden.

Heist Zingt werd op gang getrokken door Ronny Lee, gevolgd door Isabelle A. Daarna was Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde een bijzonder gesmaakt duo, maar zoals andere jaren barstte de ambiance pas helemaal los met het optreden van Elentriek . Voor wie haar nog niet kende was zangeres Aalex Vertommen, naast frontman Gert Dupont, hier een grote openbaring. De rij optredens werd afgesloten door Jonas Van Geel. Met de steun van de band van Bert Embrechts en zijn showtalent maakte hij dat de afwezigheid van Jelle Cleymans snel vergeten werd. Cleymans werd net voor hij het podium op moest, ziek waardoor Van Geel het publiek op zijn eentje moest entertainen, een taak waar hij 100 % in slaagde.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier