Nieuws uit de regio

29-05-2020 - Heist-op-den-Berg

Wanneer zal Zwaneberg terug vol zitten?

Deze week zouden normaal gezien de inschrijvingen voor het komende seizoen van start gegaan zijn in Cultuurcentrum Zwanberg. In het Heists cultuurhuis zijn ze de afgelopen weken vooral bezig geweest met het zoveel mogelijk herboeken van de verkochte tickets van de 10 voorbije weken.  Directeur Jan Bourgeois kijkt reikhalzend uit naar de vergadering van de Veiligheidsraad van 3 juni, want mogelijk worden daar nieuwe richtlijnen voor de cultuursector bekend gemaakt.  “We staan in ieder geval klaar om er in te vliegen”, aldus Bourgeois “maar voorlopig is het nog koffiedik kijken”.  De minister van cultuur is blijkbaar minder communicatief dan de minister van onderwijs.

Voor de maanden maart tot juni waren moesten meer dan 130 voorstellingen en nog meer vergaderingen en cursussen worden geannuleerd. Enkele voorstellingen werden herboekt naar het najaar van 2020. Sommige moesten, om diverse redenen, weer geannuleerd worden. Zo is een voorstelling van Jan-Jaap Van der Wal reeds verschoven naar december 2021.

Bourgeois hoopt dat de Veiligheidsraad van woensdag 3 juni enig soelaas biedt voor de culturele sector: “Dan zal het alle hens aan dek zijn om te onderhandelen met de verschillende artiesten om een cultuurkalender voor 2020-2021 samen te stellen. Het zal nog maar de vraag zijn aan welke voorwaarden dat kan gebeuren. Bij de gebruikelijke social dinstancing kunnen we in de schouwburg ongeveer 180 bezoekers ontvangen. Als je weet dat we voor sommige voorstellingen een bijna een volledige bezetting van 700 stoelen nodig hebben om break-even te draaien, dan begrijp je dat het niet gemakkelijk wordt”. Ook dit jaar wilde Zwaneberg meer dan 150 nieuwe voorstellingen en cursussen aan het publiek voorstellen De directeur hoopt in de loop van de maand augustus toch de traditionele loting voor tickets te kunnen organiseren.

Activiteiten die toch kunnen doorgaan is de studieruimte voor studenten in de vergaderlokalen op de eerste verdieping vanaf 2 juni en de mooie, gevarieerde tentoonstelling Lume, Lume in de exporuimte vanaf 8 juni. Curator Tom Liekens verzamelde kunstwerken van 11 zangers, zangeressen en muzikanten van het Heistse Woshkoor die ook andere dan muzikale kwaliteiten heb

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg