Nieuws uit de regio

16-06-2020 - Heist-op-den-Berg

Terug cinema in Heist

Het is niet dat cinema Flora terug komt na het verdwijnen van Blokker in de Bergstraat maar in de maand augustus opent CC Zwaneberg op de parking in de Vlinderstraat een heuse drive-in cinema. Bij een online poll mochten filmliefhebbers kiezen uit een 30-tal kaskrakers waarbij vooral muziekfilms in de smaak bleken te vallen. De pop-up drive-in movies  gaan van start op vrijdag 7 augustus om 21.30 u met A Star is Born met Lady Gaga in de hoofdrol en met Bradley Cooper, die de film ook regisseerde. Tickets verkrijgbaar vanaf 1 juli.

Op de parking van de Vlinderstraat komt een LED-scherm van 8 x 4 meter en zullen in eerste instantie 90 wagens worden toegelaten, om te voldoen aan het maximum van 200 toeschouwers per culturele manifestatie. “Er kunnen wel wat meer auto’s op het terrein, maar voorlopig houden we het bij dit aantal”, aldus Iris Verwerft, verantwoordelijke voor de filmprogrammatie in Zwaneberg. “We zaten al langer met het idee van een drive-in cinema in ons hoofd en nu is het in een stroomversnelling gekomen. Uit de bevraging blijkt dat vooral muziekfilms in trek waren. Of we boys en girls voorzien die met drank en popcorn rond komen, is nog een beetje afwachten. Op rolschaatsen zoals in de Amerikaanse drive-ins zal het op de parking wel niet mogelijk zijn”.

Er zal een mobiel toilet voorzien worden en volgens Iris zal zelfs een malse regenbui geen probleem zijn om film te kijken. Alleen bij stormweer wordt er misschien uitgeweken naar Zwaneberg.

De voorlopige programmatie:
- 7 augustus (21.30 u): A Star is Born
- 14 augustus (21.30 u): Bohemian Rapsody, biografische film uit 2018 over de Britse rockband Queen.
- 21 augustus (21 u) Green Book, Oscar-winnende roadmovie uit 2018
- 28 augustus (21 u): Mamma Mia 2, Here we come again, 10 jaar na de eerste Mamma Mia, met liedjes van Abba.

Iris hoopt nog op uitbreiding van de programmatie: “Als we toch de infrastructuur moeten voorzien, zou het zonde zijn om daar niet meer gebruik van te maken”. Omwille van het beperkt aantal bezoekers is het best de tickets in voorverkoop aan te schaffen. Dat kan vanaf woensdag 1 juli om 9 u, zowel online via www.zwaneberg.be als telefonisch op 015 25 07 70

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg