Nieuws uit de regio

29-05-2021 - Heist-op-den-Berg

Waar komt nieuw gemeentehuis?

De zoektocht naar een locatie voor het Nieuw Administratief Centrum (NAC) is onderwerp van een ruimschootse bevraging bij de Heistenaars. De Heistse ondernemers, verzamelt in Unizo, kiezen voor de site van het OCMW-gebouw en de achterliggende parking van de Vlinderstraat. Tegelijk adviseren ze ook om het éénrichtingsverkeer om te draaien van west naar oost, richting de Heistse berg.

Unizo Heist onderscheidt vier verschillende clusters in het centrum:
- De stationsbuurt zal, na de ontwikkeling van de Aldi-site, een locatie worden voor wonen en kantoren.
- De administratieve site, aan de voet van de Bergstraat, vlak bij het station en toch niet pal in het centrum. De creatie van het NAC zal deze plaats opwaarderen
- De culturele site in het midden van de Bergstraat kan er voor zorgen dat het centrum na 18 u geen verlaten indruk geeft.
- De academische site aan de voet van de berg met de nieuwe academie waar de ‘beleving’ op het gouden kruispunt nog sterk kan verbeterd worden.

De Bergstraat is de rode draad tussen 3 van de 4 clusters waarbij de rijrichting best gewijzigd wordt: Dat is de gemakkelijkste manier om lussen te maken op een optimale bereikbaarheid. Daarbij zou bijvoorbeeld ook de rijrichting van de Spoorwegstraat gewijzigd worden.
Verder pleit Unizo voor meer parking op de site voor het Cultuurcentrum Zwaneberg en waar nu de bibliotheek staat, maar dan ondergronds met bovenop ruimte voor handel en wonen, gerealiseerd in samenwerking met een privé-ontwikkelaar. Ze ggeven hiervoor geslaagde voorbeelden als Hasselt en Knokke.

De Kazerne-site, genoemd naar de eerste functie van het OCMW-gebouw als rijkswachtkazerne, vindt Unizo in alle opzichten de beste locatie voor een administratief centrum, dat volgens hen niet thuishoort in een winkel- en woonzonde in het centrum. Voor en na de openingsuren staat zo’n gebouw toch leeg.

De verkoop van de gronden parking cultuurcentrum en bib site aan een privé-ontwikkelaar zullen veruit het meeste rendement opleveren. Het biedt tevens dé opportuniteit om de centrumparking ondergronds in te passen.
Unizo beklemt nog dat de mening en ervaringen van Luckas De Rijck (Gecoro voorzitter) en Kristien Vercammen (Bergstraatcomitee) verwerkt zijn in het advies.

 

 

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg