Nieuws uit de regio

09-06-2021 - Heist-op-den-Berg

Geen braderij in september

Met naar schatting 50.000 bezoekers op één weekend is de Heistse braderij al vele jaren hét massa-evenement in de regio. Voor het 2de jaar op rij zal het grote feest echter niet doorgaan. Kristien Vercammen van het Bergstraatcomité kondigt wel een uitgebreid soldenweekend aan. Ondanks de  vraag van sommigen, onder meer van Marcel Van Hoof in de Heistse gemeenteraad, is er geen braderij in begin september, zelfs als de coronamaatregelen het zouden toelaten.

Het soldenweekend in de Bergstraat, in plaats van de traditionele braderij, gaat door op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni met laatavondopeningen tot 20 u. Op zondag 27 juni is de Bergstraat verkeersvrij en kan er geshopt worden van 13 tot 20 u. De terrasjes en de cafés kunnen natuurlijk genieten van de versoepelde coronamaatregelen en mogen open blijven tot 23.30 u. De Bergstraathandelaars hopen op die manier toch nog op een beetje de sfeerbeleving van de braderij in het Heistse commerciële centrum.  Een braderij begin september komt er dus zeker niet, zelfs als de coronamaatregelen het zouden toelaten. Ook in 2021 geen massa volk die dag én nacht door de Bergstraat struint. Organisatorisch is niet haalbaar is om dergelijk evenement op zo’n korte tijd in elkaar te steken. Kristien Vercammen hoopt wel dat eind september het Herfstfestival opnieuw kan georganiseerd worden in al zijn glorie met de nodige toeters en bellen.

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg