Nieuws uit de regio

18-06-2021 - Heist-op-den-Berg

De 6 van de Kempen

6 Kempense gemeenten, naast Heist-op-den-Berg ook Geel, Herentals, Hoogstraten, Mol en Turnhout hebben de handen in elkaar geslagen om hun winkelkernen en ondernemers extra onder de aandacht te brengen. Ze vertrekken daarvoor vanuit een gezamenlijke Kempense identiteit, aangevuld met typische elementen voor hun eigen winkelkern. Voor de steden en gemeenten in de Kempen is het moeilijk opboksen tegen grotere winkelsteden als Antwerpen, Hasselt en Eindhoven. Door de krachten te bundelen en als één geheel naar buiten te treden, willen De 6 van de Kempen nieuwe klanten lokken, die op zoek zijn naar een verrassende beleving.

Met het project ‘De 6 van de Kempen’ trekken de provincie Antwerpen, Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen en 6 Kempense steden en gemeenten aan één zeel om hun lokale economie te versterken. Europa, Provincie Antwerpen, Vlaanderen en de lokale besturen investeren met dit project het volgende jaar meer dan 760.000 euro in de Kempense detailhandel.

Aan de Kempen hangt een positief imago van rust, groen en gemoedelijkheid. Het project ‘De 6 van de Kempen’ wil daar nog een element aan toevoegen: verrassende winkelkernen, gekoppeld aan innovatief ondernemerschap.. Door de coronacrisis is de druk op zelfstandigen en kleine ondernemers nog verhoogd. Detailhandel-experten van provincie Antwerpen en POM Antwerpen zullen daarom nauw samenwerken met de lokale besturen van Geel, Herentals, Heist-op-den-Berg, Hoogstraten, Mol en Turnhout.

“Dit project is een investering in het post-coronatijdperk en past perfect in de relanceplannen voor de lokale economie,” stelt gedeputeerde voor Europese Samenwerking Kathleen Helsen. “Het doel is om het bestaande winkelaanbod te versterken met nieuwe initiatieven en vormen van innovatief ondernemerschap. Dat moet leiden tot nieuwe  winkelconcepten op maat van iedere stad of gemeente. Zo willen we ook op lange termijn perspectief bieden aan de zes winkelkernen.”

Heist-op-den-berg heeft heel wat gemeenschappelijke kenmerken met de andere Kempense gemeenten. Ze zullen zich samen profileren als typisch Kempens, maar daarnaast ook elk hun specifieke troeven uitspelen en eigen accenten leggen. Iedere winkelkern richt zich daarbij tot een specifieke doelgroep. Heist-op-den-Berg kijkt vooral naar de evenementbezoekers, Geel vooral op het studentenpubliek, Herentals richt zich tot (fiets)recreanten, Hoogstraten mikt op de fijnproevers, Mol wil vakantiegangers verleiden en Turnhout zet in op de strip-en spelliefhebbers.

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg