Nieuws uit de regio

01-10-2021 - Heist-op-den-Berg

Fakkeltocht tegen armoede

Steengoed wonen in Heist-op-den-Berg? Dat is het thema van de Wereldverzetdag tegen Armoede die nationaal ‘gevierd’ wordt op 17 oktober.  De Heistse armoedevereniging Den Draai heeft in de week voor 17 oktober een aantal activiteiten gepland die aandacht vragen voor de mensen n armoede. Hoogtepunt wordt de fakkeltocht door Heist op zaterdag 16 oktober. Voor wie op voorhand inschrijft, zorgt Den Draai voor een fakkel. Peter van de actie is Steven Goegebeur

Wat betekent dat: steengoed wonen? En kunnen mensen in armoede dit recht wel bereiken? Op basis van enquêtes en interviews ging Den Draai vzw op zoek naar de moeilijkheden op het Heistse grondgebied. Met deze bevindingen trekken ze naar de woonactoren om samen te strijden voor rechtvaardig woonbeleid!

Op maandag 11 oktober komt Pascal Debruyne spreken in zaal Velodroom van CC Zwaneberg over de fusie van de verschillende actoren in de sociale huisvesting, over het recht op wonen en over de impact ervan voor mensen in armoede. Debruyne is doctor in de politieke wetenschappen en actief bij heel wat organisaties als Vluchtelingenwerk Vlaanderen en het Vlaams Huurdersplatform

Op 12 oktober spreekt Den Draai de Heistse gemeenteraad toe. Ze delen hun bevindingen en vragen om extra aandacht voor de huidige wooncrisis. Door de fusie van de verschillende actoren voor sociale huisvesting, dient zich een unieke kans aan volgens hen.

Op woensdag 14 oktober draait om 15 en om 20 u  de film ‘Herself’ over de sociale huurmarkt inCC Zwaneberg (tickets te verkrijgen in CC of via de website)

Afsluiter wordt de fakkeltocht op zaterdag 16 oktober van aan het OCMW-gebouw, een tocht van ongeveer 2,5 km door de Heistse straten, tot aan Den Draai op de site van de Kringwinkel in de Noordstraat.  De fakkels worden door de organisatie voorzien. Daarom is het belangrijk dat mensen vooraf inschrijven. De inschrijving is volledig gratis. Een vrije bijdrage is altijd mogelijk. Voor de kinderen jonger dan 12 jaar wordt een alternatieve fakkel met licht i.p.v. vuur voorzien. Inschrijven via inge@vzwdendraai.be of op 0465 09 61 32

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg