Nieuws uit de regio

17-03-2022 - Heist-op-den-Berg

Oude Godstraat blijft éénrichting

En Nederlands vervoerbedrijf is bezig de voormalige klascontainers voor de nieuwe academie in de Oude Godstraat op te laden. Op vrijdag 18 maart zullen de containers verdwenen zijn, maar de straat blijft nog volledig afgesloten tot 30 maart. Dat moet de aannemer de tijd bieden om de verzakkingen te herstellen en de nodige afbakeningen aan te duiden voor fietsers en voetgangers. De toegang tot Heist-centrum vanuit Booischot blijft voorlopig eenrichtingsverkeer.

De klascontainers zijn verkocht voor 36.000 euro ‘Een correcte prijs’ volgens schepen Eric Verbist “De containers staan hier al enkele jaren en hebben toch hun beste tijd gehad”.

 “Er komt bij de herinrichting geen ‘kiss & ride’ in de Oude Gostraat”, vertelt mobiliteitsschepen Kathleen Vantyghem. “Dat zou alleen maar extra verkeer aantrekken. De bestaande verkeersrichting blijft voorlopig behouden, ook al omdat in de Bergstraat de éénrichting blijkbaar zorgt voor een goede verkeersafwikkeling.  We zorgen wel voor een duidelijke afbakening van de zone voor fietsers en voetgangers die wel in beide richtingen kunnen. Er wordt ook gewerkt aan plannen voor de hernieuwing van de riolering in de Oude Godstraat en bij die gelegenheid zal het wegdek worden aangepast”. Fietsers en voetgangers kunnen de Bergstraat bereiken langs Hof Van Riemenstraat, Paul Van Roosbroecklaan en Frans Coeckelbergsstraat. Voetgangers die naar het Kerkplein willen, kunnen via Landekenstraat de trapjes nemen naar Bergop. Het gemotoriseerd vervoer moet omrijden langs Lostraat en Paul Van Roosbroecklaan.

Wie met de auto naar de academie komt, wordt verzocht dat langs de Hof van Riemenstraat te doen. Vantyghem wil nog wel onderzoeken hoe ze die zijstraat van de Paul Van Roosbroecklaan veiliger kan maken, omdat ze nu toch wat verkeer te verwerken krijgt

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg