Nieuws uit de regio

28-05-2022 - Heist-op-den-Berg

Hestival is back in town

Op zaterdag 27 augustus 2022 viert Hestival zijn 16e editie op het Cultuurplein van Heist-op-den-Berg. Voor dit jaar wisten de organisatoren opnieuw enkele grote namen uit de Belgische muziekscene te strikken. De belangrijkste artiesten van de affiche zijn Like Me on Tour en Absynthe Minded. Voor een vlekkeloos verloop én om het festival gratis te houden is men nog op zoek naar vrijwilligers. En tijdens de setwisselingen krijgen jonge dj’s podiumkansen. Daarvoor organiseren 2 Heistse jeugdhuizen deze zomer nog een dj-contest.

 De festivaldag wordt geopend door #LikeMe On Tour, een absoluut feest voor zowel jong als oud! De cast van de populaire Ketnetreeks brengt Nederlandse klassiekers met een moderne twist, meezingen is een must!  De absolute headliner dit jaar is Bert Ostyn en zijn band Absynthe Minded. Zij stonden al gepland voor 2020, maar zijn 2 jaar later nog steeds enthousiast om hun hits zoals Envoi en My Heroics Part One te komen spelen.

Na #LikeMe kan je genieten van de prachtige stem van Olivia. Na het 'Kom Wat Dichterbij' in samenwerking met Regi, is ze nu klaar om de wereld haar eigen werk te laten zien. Stevige gitaren en Hestival. Het blijft altijd een goede combinatie. De mannen van The Guru Guru zorgen dan ook voor het betere gitaarwerk met hun - naar eigen zeggen – Borderline Rock. Als er nog iets overblijft van het podium na de passage van The Guru Guru, zal Funeral Dress er zeker niets van laten overschieten. Deze stevige punkers weten hoe ze een podium moeten bespelen en dat doen ze al meer dan 30 jaar.

Glints, nog zo’n topper die normaal in 2020 de beste hiphopschijven had gebracht naar Heist. In 2022 krijgt Jan Maarschalk Lemmens de kans om het podium in vuur en vlam te zetten. Of hij met zijn Bugatti op het podium zal rijden, kon hij nog niet bevestigen. Op het einde van het avond, is het zwaar dansen geblazen. Deejay MR. T sluit de 16e editie van Hestival af. Hij speelde onder andere al op Rock Werchter, Studio Brussel en MNM. Uiteraard kon Hestival niet ontbreken in dat lijstje! Niemand zal kunnen stilstaan bij deze knallende afsluiter!

Hestival zou niet kunnen bestaan zonder al die vrijwilligers die telkens weer hun schouders mee onder het festival zetten. Ook voor deze editie is de organisatie nog op zoek naar enthousiastelingen die graag willen helpen om de dorstige festivalbezoekers van drank te voorzien of één van de andere postjes in te vullen. Inschrijven kan via de website https://www.hestival.be

Ook dit jaar kunnen jonge dj’s hun talenten showen tijdens Hestival op het AMK DJ-stage. JH Kwinten uit Wiekevorst en JC De Biekorf uit Heist-op-den-Berg organiseren hiervoor eind juni een DJ-contest. Kandidaten houden de  social media kanalen van Hestival in de gaten voor meer info.

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg