Nieuws uit de regio

16-06-2022 - Heist-op-den-Berg

Hoogtepunt van de knaldrang: de Heistse braderij

Velen hebben er naar gesnakt en eindelijk is ze terug: De Heistse braderij, een uniek evenement dat zijn gelijke niet kent in de uitgebreide regio. Het is vooral Gert Vercammen van het Bergstraatcomité die de job van organisator van Carl De Bie heeft overgenomen. Die belooft gedurende  de 3 dagen van het laatste weekend van juni 160 kraampjes en standjes in de Bergstraat, 32 kermisattracties, een nieuwe feestlocatie voor het avond- en nachtgebeuren en minder afval na afloop.

“In tegenstelling tot andere handelscentra in de omgeving, gaat het nog redelijk goed in de Bergstraat”, vertelt Vercammen. “Kleine panden die leeg komen, zijn een wek later al terug verhuurd. Alleen voor grotere oppervlakten is het soms moeilijk een invulling te vinden. Dat hebben ook de bouwpromotors gemerkt: op de site van de voormalige Blokker (cinema Flora voor de oudere Heistenaars) komt een nieuw winkelpand van slechts 200 m². Ons succes is onder meer te danken aan het feit dat op de grote verkeersassen in de buurt de baanwinkels zoveel mogelijk geweerd worden en dat mensen van bij ons nog bereid zijn om te investeren in de kernversterking.”

De braderij zal nog steeds het uitzicht hebben van de voorbije edities met aantrekkelijke koopjes door de vervroegde solden, met de uitgebreide kermis op het Cultuurplein en in de straat en met de gezellige terrassen van de diverse horecazaken en verschillende verenigingen. “De vernieuwde Pcace2B zal daar helaas nog niet bij zijn, die zal pas enkele weken later openen”, weet Vercammen, “maar Sportoase, de uitbater van het Heistse zwembad, heeft het allerlaatste vrije plaatsje in de straat ingenomen. Iedereen is ‘neig’ om er aan te beginnen”.

Uniek aan de Heistse braderij is het feestgebeuren dat er ’s avonds en ’s nachts mee samengaat. Op enkele hotspots in de straat is het grote ambiance, maar door migratie van de ene plaats naar de andere lijkt de hele Bergstraat één fuifzaal. Dat begint aan de tent van jeugdclub Vibro en Snowmania, verder de party aan hotel Villa Monte en nog verder de fuif van jeugdclub Biekorf aan de voormalige bakkerij Monty met op de site van de afgebroken Oude Zwaan een nieuwe feesttent. Tel daarbij de ambiance op het gouden kruispunt en Heist kan de concurrentie met grote festivals aan. “Ons braderijfeest is helemaal gratis en een pint kost hier geen 3,5 euro zoals in Werchter. We willen er echter vanaf nu ook een proper feest van maken. Daarom wordt drank in glas vanaf 21 u verboden en gaan we zoveel mogelijk inzetten op herbruikbare bekers.  Ik begrijp dat frisdrank in pet-flesjes hier en daar nog wel zal opduiken of dat de nachtwinkel nog flesjes bier in glas verkoopt, maar het is nu eenmaal een evolutie die we moeten volgen. Via LED-schermen roepen we op tot propere feesten en ook security, stewards en de politie zullen mee sensibiliseren. Dat maakt dat we van de Heistse braderij weer een feest kunnen maken waarop ze in de ruime regio jaloers zijn en dat Heist-op-den-Berg als commercieel centrum op de kaart zet” aldus Gert Vercammen

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg