Nieuws uit de regio

07-10-2022 - Heist-op-den-Berg

Heist zoekt klanten in de Kempen

Zes Kempense handelscentra, Heist-op-den-Berg, Geel, Herentals, Hoogstraten, Mol en Turnhout, slaan de handen in elkaar om nieuwe klanten van ver buiten de regio naar hun handelskernen te halen. Dat doen ze onder een gezamenlijke noemer: De Zes van de Kempen. “‘In Hest hemme welle alles’, vertelde een wijze Heistenaar”, aldus de Heistse schepen Eva Van den Brande, “Heist bruist van de evenementen, cultuur en mooie plekjes. Met De Zes van de Kempen willen we onze ‘goesting om te beleven’ meegeven aan onze bezoekers.  Kom genieten van het uitgebreide winkelaanbod in onze gemeente!”

Meer dan ‘De Stille Kempen’

Begeleid door detailhandelscoaches van de provincie Antwerpen hebben zes lokale besturen uit de Kempen een gezamenlijke strategie bedacht. Ze willen de Kempen profileren als een regio waar je niet enkel rust en stilte vindt, maar ook gezellig kunt shoppen, eten en drinken. Een uitgekiende promotiecampagne op sociale media, gebaseerd op een sterke data-analyse, trekt nieuwe klanten aan op verschillende routes. Iedereen kent de Kempen, dat is het vertrekpunt van de promotiecampagne. Maar wie beslist om naar deze regio af te zakken, weet nog te weinig dat je er ook gezellig kunt winkelen in sfeervolle handelskernen bij vaak zeer gepassioneerde ondernemers.

Minder leegstand

De nieuwe campagne sluit aan op het kernversterkend beleid dat de zes steden en gemeenten al meerdere jaren voeren op maat van hun handelscentrum, ondersteund door provinciale detailhandelscoaches. Die volgehouden aanpak begint zijn vruchten af te werpen; zo zagen we vorig jaar sinds lang een kentering in het aantal leegstaande handelspanden.

Specifieke doelgroepen

Ieder van de Zes van de Kempen speelt een lokale troef uit en richt zich daarmee tot een specifieke doelgroep. Zo wil Mol haar vele verblijfstoeristen de winkelkern leren kennen en doet Geel hetzelfde voor studenten. Herentals richt zich op wielertoeristen en andere sportrecreanten en Hoogstraten op de fijnproevers. Heist-op-den-Berg kiest voor de evenementbezoekers en Turnhout focust op spel- en stripliefhebbers. “Het doel is om die mensen nog voor ze in hun auto of op de trein richting Kempen stappen al te laten kennismaken met bijzondere adresjes in de winkelkernen,” stelt Ben Op de Beeck, die als detailhandelscoach aan het project verbonden is. “We promoten nu zes routes langs de eerste 150 ondernemers, volgen de data achter de campagne zeer nauw op en sturen onze planning en targetting bij waar nodig.”

Krachten bundelen in crisistijden

De druk die zelfstandigen en kleine ondernemers al sinds de coronacrisis ervaren, blijft hoog  door de huidige inflatie en energieproblematiek. Ondersteuning van lokale besturen vanuit de provincie is meer dan welkom. “De Zes van de Kempen hebben samen maar liefst 350 fashionzaken en 425 horecazaken in hun handelskern, bijna allemaal op wandelafstand van een station. Wie grote ketenboulevards wil mijden en op zoek is naar originaliteit, vindt hier dus een ruim aanbod”, vertelt gedeputeerde voor Economie Kathleen Helsen. “Koopstromen van buiten de regio zijn een belangrijke meerwaarde voor de lokale handelaars. Ze versterken de leefbaarheid van de winkelkernen. Dat leren we uit de cijfers waarmee we de detailhandel monitoren. Deze campagne zet de Kempen op een originele manier in de kijker. We leggen hiermee ook de ideale basis om de samenwerking tussen deze Zes nog verder uit te bouwen.”

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg