Nieuws uit de regio

14-03-2023 - Heist-op-den-Berg

Lente Opendeur in de Bergstraat

In tegenstelling tot andere regionale winkelcentra in de regio als Liert en Aarschot is de Bergstraat nog steeds een welvarend winkelcentrum in de binnenstad, waar opvallend veel geïnvesteerd wordt. Dat kunnen bezoekers zondag 19 maart met eigen ogen vaststellen tijdens de Lente Opendeur waarvoor de straat verkeersvrij wordt gemaakt. Van 13 tot 17 u zetten de handelaars van de Bergstraat hun deuren wijd open om het publiek te laten kennis maken met de nieuwste lente- en zomermode en tussendoor een terrasje te doen in de eerste lentezon.

Feest in de straat

“In de Bergstraat staat ‘beleving centraal ”, vertelt Peter Van de Nouweland, voorzitter van het Bergstraatcomité. “We zorgen voor extra animatie om de bezoekers te entertainen die komen kennis maken met de nieuwe voorjaarsmode, die al een zomerse outfit willen aanschaffen of die gewoon langskomen voor de gezelligheid. Ambiance zal er zeker zijn met de knotsgekke murgafanfare Agrum van eigen bodem. Naast de traditionele ballonnenplooiers is er ook een indrukwekkende zeepbellenmobiel en een circusparade met steltenlopers en andere acrobaten.  Op het Cultuurplein staat de kermis op de kinderen te wachten en dansstudio Kick-it geeft flash-optredens in het midden van de straat”.

Nieuwe projecten

Van de Nouweland is tevreden over het gebrek aan leegstand. “Als er een handelaar stopt, staat er direct iemand klaar om zijn plaats in te nemen. Het aantal nieuwbouwprojecten in de straat bewijst het geloof in de toekomst. Ook voor het bijzonder grote pand van de voormalige Esprit winkel, dat al een tijdje leeg staat, zou er nu ook een kandidaat zijn. Cinema Flora,  de site van zaal Monty en de panden van de familie De Bie zijn toekomst projecten die weldra zullen gerealiseerd worden. In de zomer komen opnieuw de terrassen,  een 20-tal centimeter minder diep dan tijdens corona om de straat iets breder te maken voor de fietsers maar ook minder breed: ieder voor zijn eigen deur.

Succesformule

Het succes van de straat heeft meerdere factoren volgens Peter: “Het gratis parkeren blijft een belangrijke troef. Daarnaast is er een goeie samenwerking met de betrokken schepenen als Eva Van den Brande voor economie en Katleen Vantyghem voor evenementgen. Zonder onszelf te bestoefen vind ik dat ‘beleving’ in de straat met als hoogtepunt de jaarlijkse braderij ook een meerwaarde”. De braderij is deze zomer aan zijn 50ste verjaardag en belooft alvast een feesteditie te worden. Daarvoor zijn onder meer nieuwe vlaggen besteld, die eerstdaags de straat zullen sieren. Gert van Juwelen Vercammen en Erwin van Indigo Juwelen zijn alvast een bezig om een feestelijk programma uit te werken.

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

La Trattoria

Italiaans restaurant

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg