The Social Boutique

Socializen bij een hapje en een drankje! Sinds kort kan je in de Bergstraat terecht bij ‘The Social Boutique’, een tapas & wine bar waar foodsharing centraal staat. Het pand van soepbar Potaasj onderging een heuse transformatie naar een gezellig ingerichte zaak met een warm, industrieel interieur. Ian Bakkovens (30), die op zijn 5de geadopteerd werd en zo in Itegem terecht kwam, is kok van dienst en tovert er niet alledaagse gerechtjes tevoorschijn.

Hoe heb je de passie voor het culinaire ontdekt?
Ian: Vroeger hielp ik mama altijd in de keuken op zondag, daar heb ik de smaak te pakken gekregen. Nadien heb ik een tijdje brunches georganiseerd bij me thuis, dat was maximum voor een tiental personen. Omdat dat altijd een succes was, ben ik gaan uitkijken naar een ruimere locatie en ik ben blij dat ik het pand in de Bergstraat gevonden  heb. Ik hou ervan te experimenteren in de keuken. Verschillende ingrediënten combineren, bestaande gerechten een eigen twist geven, op zoek gaan naar niet alledaagse smaken, … dat is voor mij het leuke aan koken.

Wat is het unieke aan The Social Boutique?
Ian:
We zijn een tapas & wine bar maar serveren niet de traditionele tapas. Het zijn meer verfijnde gerechtjes voor foodsharing. De gerechtjes komen ook niet allemaal  tegelijkertijd op tafel maar stap voor stap zodat je tussendoor rustig de tijd hebt om met je gezelschap te keuvelen, tussendoor een hapje kan eten en een glaasje kan  drinken. We zorgden voor een gezellige setting, zowel binnen als buiten op ons terras, en foodsharing is het ultieme gezelligheidsconcept voor een avondje uit.

Kan je ons warm maken door enkele gerechtjes te verklappen?
Ian:
Er zijn onze pincho’s, dat zijn kleine gerechtjes geserveerd op een stukje stokbrood. Denk daarbij aan een combinatie van chorizo en gebakken scampi, van manchego en zoete, rode ajuin of een stukje varkensvlees met geroosterde paprika’s en aïoli. Elke maand proberen we weer nieuwe combinaties uit. Verder kunnen we intussen wel zeggen dat onze serranohamkroketten een echte voltreffer zijn. Daarnaast hebben we dan telkens een aantal vlees-, vis- en vegetarische gerechtjes. Zoete steak gemarineerd in sojasaus en bruine suiker, tonijn met mangosalsa of zoete aardappel met Griekse yoghurt, vijgen en feta, … er is voor elk wat wils. Leuk om weten is dat we bij elk gerecht een aangepaste wijn kunnen schenken.

Valt er ook wat zoets te proeven?
Ian:
Als dessertje wordt ons gefrituurd bolletje ijs zeker gesmaakt, heerlijk krokant vanbuiten en zacht lopend vanbinnen. Tijdens de lunch op zaterdag en zondag, tussen 12u en 14u kan je komen proeven van appel-kaneelrolletjes, pannenkoeken, … en geniet je eens van een ander soort lunch. Voor een 3-gangenlunch betaal je voor 2 personen 25 euro.

The Social Boutique
Bergstraat 18, Heist-op-den-Berg
T 0488 24 44 14

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier