Nieuws uit de regio

18-04-2019 - Heist-op-den-Berg

‘Samen studeren’ nu ook in Heist

Binnenkort start de examenperiode. Voor studenten die liever niet eenzaam op hun kamer tussen de boeken en achter de laptop zitten, is er nu ook een oplossing in Heist. Vier Heistse jongeren hebben het initiatief genomen om bij Transport Bellekens in de Impulstraat in het Heistse industriepark een studieruimte in te richten voor een 20-tal studenten.

“In Heist-op-den-Berg is het niet mogelijk om collectief te gaan studeren, ondanks vraag van de studenten”, aldus Clara Dupont, Eva Van Noten, Joppe Van den Sande en Nele Verhoeven van Jong CD&V Heist-op-den-Berg. "We merken binnen onze eigen vriendenkringen dat er wel degelijk vraag is naar studieruimtes in de gemeente. Een groot deel van de hogeschool- en universiteitsstudenten zijn in de blokperiode te vinden in de bib om samen te studeren.  In de bib van Heist-op-den-Berg kan je onmogelijk terecht omwille van beperkte openingsuren. Als er binnen onze vriendenkring al zo veel vraag is naar studieruimtes, zullen er ongetwijfeld nog meer Heistse studenten vragende partij zijn. Samen studeren werkt voor veel studenten stimulerend. Het is minder eenzaam en het bevordert de productiviteit". De initiatiefnemers  zijn voor dit project nog op zoek naar verantwoordelijken die de sleutel bewaren en erop toezien dat de rust in de ruimte bewaard blijft. Dit kunnen studenten zijn, maar evengoed vrijwilligers die de studenten een hart onder de riem willen steken. Jong CD&V is voor uitbreiding van het project op zoek naar meer ruimtes waar jongeren kunnen samenkomen om te studeren. Belangrijk is dat deze ruimtes beschikken over tafels en stoelen, sanitair en wifi-voorzieningen. Wie mee wil studeren, wie zich kandidaat wil stellen als vrijwilliger of wie een ruimte ter beschikking heeft staan, kan dit melden aan Eva Van Noten op het e-mailadres eva_vannoten@hotmail.com  of via de facebookpagina van Jong CD&V Heist o/d Berg. Uiteindelijk vinden ze dit nog maar een eerste stap. Indien het project succesvol verloopt zullen ze een voorstel doen aan de gemeente om de organisatie van de studieruimte(s) over te nemen.

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier