Nieuws uit de regio

22-11-2019 - Heist-op-den-Berg

“Zo steek je een robot in elkaar”

Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer organiseerde Unizo Heist-op-den-Berg een ontmoetingsdag tussen Heistse ondernemers en leerlingen van het Sint-Lambertusinstituut.  Voor de gelegenheid kwam ook NVA-fractieleider Peter De Roover een kijkje nemen om kennis te maken met het Heistse ondernemingsleven tijdens het bezoek van de leerlingen aan Aluro / Robojob in het Heistse Industriepark.

Met de TechClass-dag wil Unizo jongeren uit de technisch onderwijs laten zien welke beroepskansen er zijn voor hun en anderzijds aan de bedrijven de mogelijkheid geven om zichzelf te profileren, want binnen enkele jaren komen deze jongeren op de arbeidsmarkt en de ‘war for talent’ woedt alsmaar heviger.

10 Heistse ondernemers mochten ongeveer 80 jongeren ontvangen uit de afdelingen Industriële Wetenschappen en Elektromechanica, Elektrotechnieken, Hout en Mechanische Technieken. De leerlingen konden terecht bij MSD, Aluro CNC, Robojob, Van Kelst Carrosserie, Bouwbedrijf DCA, lasbedrijf Geert Laeremans, Van Dessel Electro, Loma Air en de schrijnwerkerijen Jos Heylen en Jan Schroons. De grote interesse uit de bedrijfswereld voor dit project toont weer aan dat technische profielen zeer gegeerd zijn op de arbeidsmarkt.

Bij Aluro en het zusterbedrijf Robojob was er veel interesse voor de geautomatiseerde machines die veel standaardtaken van arbeiders overnemen. Met de aanwezigheid van Peter de Roover, federaal parlementslid werd de samenwerking tussen lokale ondernemers, overheid en het onderwijs nog meer in de kijker te plaatsen.

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier