Nieuws uit de regio

22-11-2019 - Heist-op-den-Berg

“Zo steek je een robot in elkaar”

Naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer organiseerde Unizo Heist-op-den-Berg een ontmoetingsdag tussen Heistse ondernemers en leerlingen van het Sint-Lambertusinstituut.  Voor de gelegenheid kwam ook NVA-fractieleider Peter De Roover een kijkje nemen om kennis te maken met het Heistse ondernemingsleven tijdens het bezoek van de leerlingen aan Aluro / Robojob in het Heistse Industriepark.

Met de TechClass-dag wil Unizo jongeren uit de technisch onderwijs laten zien welke beroepskansen er zijn voor hun en anderzijds aan de bedrijven de mogelijkheid geven om zichzelf te profileren, want binnen enkele jaren komen deze jongeren op de arbeidsmarkt en de ‘war for talent’ woedt alsmaar heviger.

10 Heistse ondernemers mochten ongeveer 80 jongeren ontvangen uit de afdelingen Industriële Wetenschappen en Elektromechanica, Elektrotechnieken, Hout en Mechanische Technieken. De leerlingen konden terecht bij MSD, Aluro CNC, Robojob, Van Kelst Carrosserie, Bouwbedrijf DCA, lasbedrijf Geert Laeremans, Van Dessel Electro, Loma Air en de schrijnwerkerijen Jos Heylen en Jan Schroons. De grote interesse uit de bedrijfswereld voor dit project toont weer aan dat technische profielen zeer gegeerd zijn op de arbeidsmarkt.

Bij Aluro en het zusterbedrijf Robojob was er veel interesse voor de geautomatiseerde machines die veel standaardtaken van arbeiders overnemen. Met de aanwezigheid van Peter de Roover, federaal parlementslid werd de samenwerking tussen lokale ondernemers, overheid en het onderwijs nog meer in de kijker te plaatsen.

Lingerie Christiann

De lingeriezaak van Heist-op-den-Berg en verre omstreken. Iedereen heeft het recht om zich mooi te voelen. Daarom geven wij u persoonlijk advies en bieden we u een ruime kwalitatieve keuze aan lingerie, badmode, nachtmode, homewear en herenondergoed en -zwembroeken.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg