Nieuws uit de regio

29-07-2020 - Heist-op-den-Berg

Onvrede op het 'gouden kruispunt'

De eerste avondklok werd in de Heistse uitgaansbuurt vrij goed opgevolgd, maar er heerst toch heel wat wrevel bij de horeca. “De gouverneur heeft haar besluit gebaseerd op het advies van allerhande experten, maar de expert ‘horeca’ in haar eigen bestendige deputatie werd niet gehoord”, aldus Jan  De Haes in ’t Hoekske. Yves Janssens van ’t Pleintje begrijpt de beslissing, maar vindt dat alle zaken over dezelfde kam moeten geschoren worden: “Wij hebben de eerste week een terechte verwittiging gekregen, als gevolg van een miscommunicatie, maar verderop in de Bergstraat staan op sommige plaatsen de tafeltjes bijzonder dicht bij elkaar. In de stad Antwerpen of het arrondissement is het misschien noodzakelijk, maar in Heist zijn slechts 3 besmettingen op een week tijd. Waarom moet hier dan een zo’n drastische maatregel getroffen worden, alsof het oorlog is”.

De meeste klanten kunnen zich neerleggen bij de sluiting om 23 u, zij het niet steeds met volle goesting zoals Dorien en Tia die samen een gezellig terrasje deden: “Wij hebben normaal vrijdag een verjaardagsfeestje van een vriendin, maar dat zal dus in mineur zijn”. Jan De Haes pleit in ’t Hoekske voor 1,5 m tussen de ‘gezelschappen’ in plaats van tussen de tafels en voor maatregelen die ‘zinvol en proportioneel’ zijn. “De te elfder ure genomen maatregel van 4 personen per tafel is toch moeilijk te begrijpen. Op een barbecue in eigen tuin is dus meer toegelaten dan in een openbare plaats waar veel meer controle mogelijk is”. Zaakvoerder Roel Dom is tevreden dat tot op heden het sluitingsuur goed werd gerespecteerd. “In het weekend zat het hier vijf voor één nog stampvol en enkele minuten later was de zaak volledig leeg. Af en toe moeten we iemand attent maken voor zijn/haar mondmasker, maar dat is meestal gewoon een vergetelheid.”

Yves Janssens had de nieuwe maatregelen niet zien aankomen. “We waren goed bezig en eigenlijk zou de sluiting om 1 uur op weekdagen wel blijven, ook na corona. Het is wat het is, maar zou wel voor iedereen gelijk moeten zijn. Ik geef toe dat de eerste week er nog wat veel tafeltjes stonden, omdat wij rekenden op 1,5 m tussen de tafelranden. Na een verwittiging door de politie hebben wij dat onmiddellijk aangepast. Als ik echter met mij wagen door de Bergstraat rij, zie ik echter heel wat andere toestanden, waar blijkbaar niet wordt opgetreden.”

 

 

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg