Nieuws uit de regio

24-09-2020 - Heist-op-den-Berg

Een pallettendorp in de Bergstraat

Unizo Heist-op-den-Berg roept de gemeente op om nu een plan op te stellen dat de horeca in Heist de zekerheid biedt zomer- en winterterras te kunnen uitbaten voor de komende 3 jaar. Op die manier kunnen horecamensen investeren in een kwalitatieve inrichting van een buitenterras.

De hals-over-kop beslissing van de vergroting van de caféterrassen heeft voor een kakafonie gezorgd in het straatbeeld van het Heistse commerciële centrum.  Soms werden tafels en stoelen afgebakend met stijlvolle bloembakken, anderen maakten een houten afsluiting met gerecupereerde paletten,, al dan niet voorzien van een extra lattenwerk. “Een pallet is bijzonder handig om goederen te stapelen en van A naar B te vervoeren”, vertelt Gert Vercammen van Unizo Heist-op-den-Berg.  “Toen de uitbreiding van de terrassen in de Bergstraat plots werd goedgekeurd, was het een handig middel om snel een terrasuitbreiding te realiseren. Met de coronacrisis zal de horeca nog geruime tijd de gevolgen hebben om er bovenop te komen. Een perspectief bieden van 3 jaar geeft de horeca uitbaters de kans om te investeren in kwalitatieve inrichting van een buitenterras wat de ‘beleving’ in de Bergstraat zeker ten goede zal komen. Dit geeft een uitgelezen kans om een uniform en kwalitatief terrasbeleid uit te werken. Het is belangrijk te investeren in een mooi en gezellig straatbeeld. Daar horen ook mooie en verzorgde terrassen bij voor een optimaal Winkelhier belevenis” aldus de Unizo-voorzitter

Een heikel punt blijft het éénrichtingsverkeer voor auto’s  in het grootste deel van de Heistse winkelstraat. Dat was een tijdelijke maatregel die werd ingevoerd om de wandelpaden breder te maken en een aantal horecazaken de gelegenheid te geven hun terras ruim te vergroten.  De gemeente dient nog een beslissing te nemen omtrent het mogelijke voortbestaan van de terrassen tijdens de winter en onder welke vorm: terug naar de opstelling van vóór corona of dezelfde oppervlakte als vandaag. En blijft het éénrichtingsverkeer definitief, of wordt het na corona alles weer als vroeger zodat de terrassen sowieso terug worden ingeperkt?

Unizo Heist rekent op een positieve beslissing van het lokaal bestuur ten voordele van alle ondernemers.

 

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier