Nieuws uit de regio

12-11-2020 - Heist-op-den-Berg

Busje komt zo... of toch niet

De Landelijke Gilde plaatst in verschillende kerkdorpen van Heist-op-den-Berg een 50-tal borden om aandacht te vragen voor de mobiliteit op het platteland. Met het nieuwe vervoersplan dat in ontwikkeling is, dreigen in Booischot en Pijpelheide een flink aantal buslijnen te verdwijnen. Voor de school in O.L.Vrouw Waver zal in Putte een overstap nodig worden. Schriek en Heist-Goor kunnen dan weer rekenen op de versterking van de lijn naar Tremelo, zodat daar toch een betere verbinding komt met Heist-centrum.

“De nieuwe vervoersplannen die in 15 regio’s in Vlaanderen worden uitgetekend zijn voornamelijk op de grote centra gericht”, vertellen Bert Meulemans en Jelle Claes van de Landelijke Gilde. “Door besparingen bij De Lijn schieten er op het platteland minder middelen over. De afschaffing van verschillende lijnen zou moeten gecompenseerd worden door ‘vervoer op maat’, maar zijn te weinig plannen en investeringen voor voorzien. Mensen zonder auto of rijbewijs dreigen daar het slachtoffer van te worden. Op het platteland worden zij veroordeeld tot een sociaal isolement. Na het Waasland is Heist-op-den-Berg de 2de regio in Vlaanderen waar we dat onder de aandacht willen brengen met concrete voorbeelden. Door de verdwijning van buurtwinkels, postkantoren en dergelijke is een goede verbinding naar het commerciële  centrum nog belangrijker geworden. ”

De afschaffing van buslijnen in Booischot en Pijpelheide wordt gemotiveerd door de aanwezigheid van het station, dat wel 2,5 km van het centrum is gelegen. De verbinding Heist-Aarschot zou alleen nog in de spitsuren worden gereden.  In de regio dreigt ook Beerzel het slachtoffer te worden. Om tijdswinst te realiseren wordt op de N15 de omweg langs Beerzel-centrum geschrapt. Anderzijds zal de bus naar Lier in de toekomst dan weer een omweg maken langs Koningshooikt.

Concreet vraagt de Landelijke Gilde:

- een betere ontsluiting van de kernen Beerzel, Booischot, Pijpelheide en Zonderschot;
- een vlotte overstap tussen de bus- en treinverbindingen, in het bijzonder in Putte naar Onze-Lieve-Vrouw-Waver  en in Tremelo en Heist-op-den-Berg naar Mechelen;
- een verdere concretisering en een gelijktijdige uitvoering van het ‘vervoer op maat’ met een blijvende ontsluiting naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.
 

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier