Nieuws uit de regio

10-12-2021 - Heist-op-den-Berg

Lichtjes-op-den-Berg

Vanaf  10 december is de Heistse berghelling feestelijk verlicht, net als de Bergstraat en het OCMW-gebouw. “Omdat er dit jaar geen kerstmarkt is en de nieuwjaarsdrink met vuurwerk wordt uitgesteld tot de zomer, wilden we op een andere manier een warme eindejaarssfeer creëren. Hopelijk stimuleren we zo ook gezonde buitenactiviteiten en steken we iedereen een hart onder de riem”, aldus schepen van evenementen Kathleen Vantyghem.

“We beleven op dit ogenblik de kortste dagen van het jaar. Veel mensen zorgen voor ‘licht in de duisternis’ met mooie kerstverlichting aan hun huis of zaak. Het valt op dat er extra werk van gemaakt wordt, een sympathiek gebaar om de medemens in deze moeilijke tijden wat afleiding te bezorgen. Ook het lokale bestuur wil graag zijn lichtje bijdragen” aldus Van Tyghem en toekomstig burgemeester Jan Moons. “Shoppen en vertoeven in Heist centrum worden dus extra aangenaam. Via het Bergstraatcomité spoorden we ook de handelaars en horeca aan om mee te werken aan de kerstsfeer.”

De dienst Toerisme heeft een feeërieke wandeling uitgestippeld langs de lichtjes in het centrum. Langs de verlichte trap aan de kleine parking op de Leopoldlei naast de vroegere Place2B wandel je de beboste helling op. De lichtjes begeleiden je langs de dekenij met zicht op het verlichte kerkplein. Je daalt terug af langs de trappen van de alom gekende berghelling met zicht op het kruispunt onderaan en zo verder de Bergstraat in. Terugkeren doe je langs de Postweg en de Neerweg.  . Met 2,5 km of zo’n 3.500 stappen maak je er ineens een mooie inspanning van! Je vindt het plannetje van de wandeling op www.heist-op-den-berg.be/nieuws/sfeerverlichting-in-heist of bij team Toerisme

Ook in elke deelgemeente werd een grote verlichte kerstboom geplaatst. Verenigingen hebben hier en daar ook voor een kerststal en extra sfeerverlichting gezorgd.

DJeans - Teenstore

Bij DJeans Teenstore vind je de leukste kleding, ondergoed, accessoires en schoenen voor tieners van 10 tot 18 jaar. Ontdek de hippe collecties van allerlei merken binnen een aangename winkelsfeer boordevol coole decoratiestukken.

lees meer

The Social Boutique

Tapas & Wine bar Foodsharing

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg