Nieuws uit de regio

26-02-2022 - Heist-op-den-Berg

Zandkoeken van plastiek

In de exporuimte van cultuurcentrum Zwaneberg opent op zaterdag 26 februari een prestigieuze tentoonstelling ‘Zandkoeken van plastiek’ De expo werd samengesteld door beeldend kunstenaar en docent aan de Academie van Antwerpen Joachim De Block en door Mieke van der Heijden, verantwoordelijke voor de tentoonstellingen in Zwaneberg. Hetgeen de 11 kunstenaars verbindt is hun zoektocht hoe ze omgaan met diverse materialen.

Mieke ontmoette Joachim De Block enkele jaren geleden toen die zelf meedeed aan de kunstwedstrijd van Zwaneberg en de Cultuurraad en daar de 2de prijs behaalde.  Toen al ontstond de idee om iets te doen met kunstenaars die diverse materialen gebruiken zoals het ‘zand van Lommel’, waar De Block zelf van afkomstig is.  Door corona is het project wat later tot ontwikkeling gekomen, maar ook uitgebreid naar kunstenaars over het ganse Vlaamse land die met elkaar in dialoog gaan via de vormtaal die voortvloeit uit hun atelierpraktijk. Mieke van der Heijden en Joachim De Block selecteerden 11 kunstenaars die elk  een eigen invulling en kijk brengen op wat plasticiteit kan betekenen binnen een hedendaagse kunstpraktijk. Zo is Emma Van Roey de dag voor de opening nog Lommelzand gaan halen bij de bouwfirma Kerkstoel om nieuwe creaties op te zetten, die dan tijdens de duur van de tentoonstelling  de ‘ vergankelijkheid’ zullen aantonen. Andere deelnemende kunstenaars zijn Wybrand Ganzevoort (ondertussen op 91-jarige leeftijd overleden), Romy Streep, Joachim De Block, Kasper Bosmans, Sven Boel, Niko Hendrickx, Witold Vandenbroeck, Bernadette Zdrazil, Fran Van Coppenolle enWilliam Ludwig Lutgens.

De tentoonstelling is tot zondag 17 april vrij te bezoeken. Op maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 14 tot 17 uur.

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg