Nieuws uit de regio

01-03-2022 - Heist-op-den-Berg

Wat vindt de Heistenaar écht belangrijk?

‘Participatie van de burger’ is een item dat in vele gemeentelijke verkiezingsfolders van enkele jaren geleden stond. Het bestuur van Heist-op-den-Berg is de voorbije jaren veel met corona bezig geweest, maar kijkt nu toch weer vooruit om ‘te werken aan een beter Heist-op-den-Berg’. Daaro organiseren ze een onderzoek ‘Mijn gemeente en ik’, waarin ze op zoek gaan naar wat de Heistenaar écht belangrijk vindt. Daarvoor zijn professionele onderzoekbureaus ingeschakeld en wordt de Heistenaar zowel digitaal als op papier benaderd.

“Steden en gemeenten beschikken over heel wat cijfermateriaal, maar dat vertelt vaak niet zoveel over hoe de inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt”, vertellen burgemeester Jan Moons en schepen voor participatie Katleen Vantyghem (allebei N-VA). “Daarom organiseert het lokale bestuur een rondvraag in heel Heist-op-den-Berg. Tussen 1 en 31 maart kunnen inwoners meedoen met het onderzoek ‘Mijn gemeente en ik’ en vertellen wat ze écht belangrijk vinden. Is het prettig wonen in je buurt? Is er genoeg groen in je buurt? Ben jij tevreden over de dienstverlening van het lokale bestuur? Maak jij gebruik van de voorzieningen in je gemeente? Op al die vragen wil het gemeentebestuur een antwoord.”

Heist werkt voor deze bevraging samen met de universiteit van Hasselt en de onderzoeksbureaus Indiville en Bpact. Zij staan garant voor een kwalitatieve aanpak met respect voor ieders privacy

Het Heistse publiek wordt op een uitgebreide manier benaderd: Deelnemen kan eenvoudig en anoniem via www.heist-op-den-berg.be/mijn-gemeente, een QR-code en, online banners. Tal van verenigingen zullen ook een papieren vragenlijst verdelen. Onder de Heistenaars die de vragenlijst volledig invullen, worden er willekeurig 25 uitgeloot die een geschenkbon van 25 euro krijgen.

Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg engageert zich om de resultaten te gebruiken als verdere basis voor het beleid, en zal de conclusies uit het onderzoek publiceren op zijn website.

Meer info: Dienst Communicatie, 015 46 18 00, communicatie@heist-op-den-berg.be

Lingerie Christiann

De lingeriezaak van Heist-op-den-Berg en verre omstreken. Iedereen heeft het recht om zich mooi te voelen. Daarom geven wij u persoonlijk advies en bieden we u een ruime kwalitatieve keuze aan lingerie, badmode, nachtmode, homewear en herenondergoed en -zwembroeken.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg