Nieuws uit de regio

03-04-2023 - Heist-op-den-Berg

Markske van De Kampioenen is marktambassadeur

​​Op de maandagmarkt in de Bergstraat liep maandag 3 april een bijzondere gast: Herman Verbruggen. Beter bekend als Markske van De Kampioenen, wil als ambassadeur de lokale markten promoten. Het bezoek kaderde in de ‘Maand van de Markt’ die nog loopt tot 30 april. Om lokale markten nog meer in het daglicht te zetten is er een wedstrijd voor marktbezoekers waarbij in Heist 3500 euro aan aankoopbons te winnen is en als hoofdprijzen twee goedgevulde trolleys

Waarom gaan we naar de markt?

“We doen een enquête met hogeschoolstudenten bij de marktbezoekers om te weten wat er nog kan verbeterd worden aan het marktgebeuren”, vertelt Kathleen Helsen, gedeputeerde voor economie , “Maar we ondervragen ook mensen die niet naar de markt komen: Waarom gaan ze niet? Hoe kunne we ze naar de markt krijgen? Daar hopen we uit te leren om meer mensen naar de markt te lokken en hoe we het detailhandelsbeleid en de kernversterking kunnen bijsturen. Om deze actie te ondersteunen hebben we Herman Verbruggen gevraagd als marktambassadeur”.

Vers en gezellig

Ook schepen voor lokale economie Eva Van den Brande wil meer aandacht voor de Heistse markt: “Enkele weken geleden hebben we het 75-jarig bestaan van de maandagmarkt gevierd en kregen toen hartverwarmende reacties van de trouwe marktkramers en loyale marktbezoekers. In mijn jeugd gingen we ook graag naar de markt, maar dat was misschien ook omdat lokale dancings toen ook op maandagmorgen hun deuren open deden. Een belangrijke troef is de versheid van de producten, van vis, vlees, groenten en fruit. Omdat de markt in ons kernwinkelgebied doorgaat, profiteren daar ook de lokale winkels en zeker de horeca van. De koffiehuisjes draaien op maandag hun beste dag van de week. Maar daarnaast is de maandagmarkt ook een ontmoetingsplaats, om bij te praten over het voorbije weekend en die maandag is ook ideaal om vooruit te kijken en de inkopen te doen voor de komende week”.

Markt = ontmoetingsplaats

Herman Verbruggen benadrukt het sociale aspect van de markt: “De wekelijkse markt is een soort (onuitgesproken) buurtvereniging zonder verplicht lidmaatschap of inschrijving. Je betaalt er geen toegang, je hebt geen enkele verplichting en ze vraag geen regelmaat in engagement. Maar de markt geeft volop wat je van een buurtvereniging verwacht: warmte, persoonlijk contact, een luisterend oor en een omgeving waar het makkelijk is om andere te ontmoeten.”.

Tijdens de maand april kunnen marktbezoekers deelnemen aan de wedstrijd via de gratis app ‘ik koop lokaal’ waar ze enkele gegevens als adres en leeftijd moeten ingeven, gegevens die conform GPDR verwerkt worden. Bij aankoop op de markt kunnen ze een QR-code bij de handelaar scannen en voor wie geen smartphone heeft, kan het ook op papier. Aan het Diana-parkje aan de Postweg staat een tent met een deelnamebus. Tweemaal worden daar de gelukkige winnaars aangeduid door lottrekking.

www.maandvandemarkt.be

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Schoenen Valérie

Damesschoenen van maat 35 tot 42, accessoires & handtassen

lees meer

Noémie

Mannen- en vrouwenmode aan betaalbare prijzen

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg