Nieuws uit de regio

09-04-2023 - Heist-op-den-Berg

Line-up Hestival 2023

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar dank zij de gulle steun van het lokaal bestuur is er terug Hestival op de laatste zaterdag van augustus. De organiserende Hestival vzw heeft zopas de line-up voor de 17de editie op zaterdag 26 augustus op het Cultuurplein voorgesteld. Openingsact wordt de Ketnetband en de headliners zijn de heropgerichte jongerengroep van 15 jaar geleden XINK en de ouwe getrouwe Admiral Freebee.

Zes bands en een dj

Het is een tijdje stil geweest, maar achter de schermen werd er de voorbije maanden enorm hard gewerkt om de line-up rond te krijgen: uiteindelijk staan er 6 band en een dj-set geprogrammeerd voor de traditionele afsluiter van de Heistse zomer. Traditioneel opent Hestival met een band voor de jongste muziekliefhebbers: De Ketnetband brengt Nederlandstalige klassiekers van verschillende Ketnetprogramma’s met een spetterende show. Daarna kan je genieten van het Tik-Tok wonder Berre die zowel eigen nummers als covers brengt met zijn prachtige stem.  Na Berre is het de beurt aan Chibi Ichigo. Naast haar zingend en rappend talent op elektronische muziek is deze Vlaams-Russische dame ook bekend van haar deelname aan ‘De Slimste Mens’. Daarna komt de Belgische rapper Mohamed Eddahbi Agounad, beter bekend als Dikke.

Headliners

De eerste headliner XINK speelde al in 2007 de pannen van het dak op Hestival, toen nog als een bandje van jonge tieners die pas aan de weg timmerden. Nadat ze bij de reünie 4 keer de Ancienne Belgique uitverkochtten zijn ze niet meer weg te denken van de Vlaamse festivalpodia. En Admiral Freebee, het alter ego van Tom Van Laere, brengt een mix van zijn oudere en recente nummers met zeker zijn grootste hit in Vlaanderen, Always on the Run, een single van het album The honey and the knife. Traditioneel wordt Hestival afgesloten met een bekende dj die hij de nacht laat indansen. Daarvoor zijn de onderhandelingen nog bezig.

Vrijwilligers gezocht

Om de stage-wisselingen op te vangen wordt beroep gedaan op lokaal dj-talent waarvoor de Heistse jeugdhuizen de komende weken een dj-contest organiseren. Maar Hestival kan niet blijven bestaan zonder de vele vrijwilligers die er mee hun schouders onder zetten. Ook voor deze editie is de organisatie nog op zoek naar enthousiastelingen die graag willen helpen om de dorstige festivalbezoekers van drank te voorzien of één van de andere postjes in te vullen. Inschrijven kan op www.hestival.be

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Indigo

Juwelen - Handtassen - Piercings

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg