Nieuws uit de regio

15-04-2023 - Heist-op-den-Berg

Hang eens de toerist uit in Heist

Voor de buitenwereld heeft Heist-op-den-Berg heel wat toeristische troeven zoals de Voddemét, het provinciaal domein Averegten of de Netevallei. De Heistse toeristische dienst aan de Postweg heeft echter ook heel wat in petto voor de Heistenaren zelf. Op zondag 23 april kan je in het kantoor, vlak bij de rommelmarkt ontdekken wat ze allemaal te bieden hebben. Voor wie een kijkje komt nemen, liggen er trouwens nog extra cadeautjes klaar.

Fietsen in Heist

Van 10 tot 17 u is er in het Infokantoor Toerisme aan de Postweg 6 een opendeurdag voor wie op zoek is naar toeristische informatie, fietsroutes en wandelroutes.  Voor wie Heist echt wil leren kennen is er bijvoorbeeld het Berg- en Netepad, dat passeert door alle deelgemeenten. Dat parcours kan je downloaden op de www.heist-op-den-berg.be/fietsen net als andere routes ‘Kastelenroute langs de Nete, richting Berlaar of richting Westerlo’ of de route ‘Langs akkers en weilanden’ die vertrekt in Grootlo.  Een fietskaart met àlle knooppunten kost 9.95 euro, maar tijdens de opendeurdag is er heel wat korting op fiets- en wandelkaarten.

Proeven van lekker Heist

Bezoekers krijgen zondag ook een ticket voor een gratis bezoek aan het Treinmuseum op het Kerkplein of voor de Water- en Uitkijktoren. Dat laatse kan je misschien al gebruiken op 30 april wanneer de watertoren ’s avonds geopend is voor een blik op ‘Heist-by night’. De toeristische dienst is trouwens ook promotor van Proef Heist, een verzameling van artisanale producten die in de gemeente in diverse (landbvouw)bedrijven worden gemaakt. Tijdens de opendeurdag kan je zelf een keer proeven en iedere bezoeker krijgt nog een leuk Heists geschenkje.

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

IG Beauty

Schoonheidsinstituut, nagelstudio, make-up en shop voor verzorgingsproducten

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg