Nieuws uit de regio

06-03-2024 - Heist-op-den-Berg

De beste Vlaamse fanfares te gast in Heist

In het weekend van 9 en 10 maart  is er in CC Zwaneberg op het Cultuurplein het VLAMO Open Fanfarekampioenschap (kortweg VLOF), een wedstrijd die sedert 2012 in het Heistse cultuurcentrum wordt georganiseerd.  Het is een open kampioenschap voor binnen- en buitenlandse orkesten uit alle afdelingen, de even jaren voor fanfares, de oneven jaren voor harmonieën. Daarmee bewijst Heist dat ze dé koperblaasgemeente van Vlaanderen zijn. In totaal zijn 26 fanfares ingeschreven, waarvan op zaterdag  de orkesten uit de lagere afdelingen aan bod kwamen. Op zondag hoort en ziet u in de grote schouwburg de orkesten uit de ere-afdeling met onder meer de Sint Jansvrienden uit Wiekevorst en vanaf 16 u de beste fanfares van Vlaanderen uit de ‘superieure afdeling’.

Sint Jansvrienden willen ook kampioen worden

Alle fanfares spelen per categorie hetzelfde verplichte werk, voor de ere-afdeling De Onderwaterzetting van Simon Van Hoecke en voor de superieure afdeling The Promised Continent van Nick Van Elsen. Daarnaast mogen ze nog een inspeelwerk kiezen en een keuze maken uit een vooraf bezorgde lijst. Door het grote aantal deelnemers beginnen ze er op zaterdag- en zondagochtend om 9.30 u aan. Zaterdag is het heel dag koperblaasmuziek tot om 20.20 u KF Sint Jozef  uit Kleine Brogel. Zondag is komende Sint-Jansvrienden uit Wiekevorst, onder leiding van Lars Corijn; om 13.30 u  aan de beurt. Juryleden zijn op zaterdag Manu Mellaerts (BE), Leon Vliex (NL) en Bert Appermont (BE) en op zondag Jan de Haan (NL), Steven Verhaert (BE) en Marco Pütz (LU). De winnaar uit de hoogste afdeling neemt een uniek kunststuk en eeuwige roem mee naar huis.

Winnaar van vorig jaar

Tussen de wedstrijden door is er op zaterdag 9 maart om 17.30 uur een Galaconcert. Dan speelt de winnaar van het VLAMO Open Harmoniekampioenschap 2023, Concertband Maasmechelen o.l.v. Mark Prils een galaconcert. Tijdens dit concert brengen zij als try-out (een deel van) het programma dat ze zullen uitvoeren tijdens het Europees Harmoniekampioenschap (ECWO) van 25 mei 2024 in Oslo Noorwegen. Brass-aux-saxes uit Westerlo was de laatste fanfare (vòòr corona) die Vlaams kampioen in de hoogste afdeling werd en die doet ook dit jaar weer een gooi naar de titel.  Wie niet aanwezig kan zijn, maar toch graag de wedstrijd wil volgen, kan op www.BrassPass.tv de livestream volgen.  Naast de livestream zorgt Mediagroup CU voor live verslaggeving bij alle optredens via www.cubrass.nl

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg