Nieuws uit de regio

13-03-2024 - Heist-op-den-Berg

Voor het eerst naar de stembus

Speciaal voor alle laatstejaars van de Heistse secundaire scholen organiseerde het lokale bestuur op woensdag 13 maart in de grote schouwburg van CC Zwaneberg een infosessie over de lokale verkiezingen. Vele van hen mogen in oktober voor het eerst voor de gemeenteraadsverkiezingen stemmen. Kandidaten van de 6 partijen die tot nu toe zich hebben aangediend voor de verkiezingen in oktober hadden één of meerdere afgevaardigden gestuurd om te antwoorden op de vragen van ongeveer 400 leerlingen uit St. Lambertus, Go Atheneum en het Heilig Hartcollege.

Drie thema’s

Aan de infosessie was een debat gekoppeld dat gemodereerd werd door Stefan Buelens, die dat ook bij RTV doet. Op voorhand kregen de leerlingen 10 thema’s waarvan ze er 3 mochten uitkiezen om extra vragen over te stellen. Dat werden uiteindelijk Welzijn & Gezondheid, Veiligheid en Werk & Economie. “Het thema ‘Jeugd’ is er net afgevallen”,  aldus  Martine Truyens van de organiserende Heistse dienst communicatie. “Opvallend was dat sommige leerlingen net veel punten gaven aan het thema Sport terwijl anderen daar slechts één punt aan gaven zodat het ook niet de eindmeet heeft gehaald”.

Welles-nietes

Bij het thema gezondheid ging het vooral over drugs en alcohol, waarbij een aantal partijen tegen het beteugelen van de gebruikers waren, terwijl anderen dan weer wilden inzetten op bestraffen. Iedereen was er wel over eens dat er meer dient ingezet te worden op preventie, zowel wat betreft het druggebruik als de overdreven alcoholconsumptie bij vele jongeren. Bij veiligheid ging het vooral over de gebrekkige Heistse fietspaden en het tekort aan budget voor de vernieuwing ervan: “Nog steeds komt de auto op de eerste plaats, met de kostprijs van één kan 10 km fietspad worden aangelegd” was de quote van een politieker die niet in het bestuur zit. De huidige meerderheidspartijen verdedigden zich met er op te wijzen dat de voorbije legislatuur reeds heel wat werd gerealiseerd en dat er nog veel op het programma staat zoals de vernieuwing van  het ‘gouden kruispunt’ en de heraanleg van de Herentalsesteenweg.

Bij de aanwezige politici waren onder meer Frans Poortmans en Bart Van Opstal voor Vlaams Belang, Patrick Schoovaerts voor N-Zes, Ann Vervoort en Geert Dupont voor ETA+, Dirk Van Noten voor CD&V, Senne Heremans voor PVDA, Kelly Van Tendeloo en David Geert voor Pro-Heist en Mathias Van Veldhoven en Jan Moons voor De Lijst voor Heist.

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg